Un șerif american REFUZĂ să aplice legea restricțiilor. Trump, acuzat că 'instigă la REBELIUNE'

Restricțiile impuse în State pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au divizat America. Dacă pe de o parte președintele Donald Trump susține protestatarii care cer repornirea imediată a economiei, guvernatorii unor state sunt în favoarea restricțiilor.

În acest sens, în statul Washington a apărut o situație bizară. Șeriful comitatului Snohomish, Washington, a anunțat că nu va pune în aplicare restricțiile impuse de guvernatorul statului Washington, democratul Jay Inslee.

Șeriful Adam Fortney a precizat că nu va pune în aplicare restricțiile de distanțare socială și izolare pe care cetățenii comitatului le consideră „ilegale”.

Pe o rețea de socializare, citat de Fox News, reprezentantul legii spune că ordinul privind izolarea se află în vigoare deja de mai bine o lună iar comunitatea pe care o reprezintă se întreabă dacă aceste restrciții nu reprezintă cumva „o încălcare a drepturilor constituționale americane”.

Democrații îl acuză pe Trump că „instigă la rebeliune”

Totodată, șeriful american a mai atras atenția că oamenii doresc să se întoarcă la muncă deoarece nu mai pot să asigure venitul familiilor. Șeriful Adam Fortney l-a mai criticat pe guvernatorul Jay Inslee despre care consideră că „nici măcar nu are un plan” pentru repornirea economiei.

Statul Washington a impus măsuri de izolare pentru combaterea COVID-19 din 23 martie. Washingtonul e unul dintre numeroasele state americane în care cetățenii au protestat împotriva restricțiilor.

În acest sens, președintele Donald Trump și-a manifestat sprijinul pentru protestatari pe care i-a încurajat printr-o serie de mesaje pe Twitter să continue protestele. De partea cealaltă, guvernatorul Inslee i-a răspuns președintelui pe care l-a acuzat că „instică la rebeliune” și încurajează „acte ilegale și periculoase”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel