UPDATE / Un restaurant s-a prăbuşit în Mallorca: 'A fost groaznic'. Mai mulți morți și răniți

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Cel puțin patru persoane au decedat și alte 20 au fost rănite în urma prăbușirii unui restaurant pe insula spaniolă Mallorca

UPPDATE:

"Doi turiști germani, o chelneriță spaniolă și un senegalez au fost uciși când o clădire cu două etaje a unui restaurant s-a prăbușit joi pe plaja din Palma de Mallorca", a declarat un purtător de cuvânt al consiliului municipal.

Accidentul, despre care poliția a spus că a fost posibil să fi fost cauzat de greutatea excesivă de pe terasa Medusa Beach Club, are loc în timp ce insulele mediteraneene Baleare din Spania se pregătesc pentru un sezon turistic de vară care se așteaptă să aducă milioane de vizitatori.

Victimele germane erau două femei de 20 și 30 de ani, chelnerița avea 23 de ani, iar bărbatul senegalez avea 44 de ani, a precizat consiliul într-o declarație.

Toți cei 16 răniți raportați erau turiști olandezi, a precizat acesta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat că consulatul său din Mallorca este în strânsă legătură cu autoritățile.

"Situația la fața locului este încă parțial neclară", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe. "În acest moment, din păcate, trebuie să presupunem că printre morți și răniți se află și alți cetățeni germani", a continuat acesta.

Primăria din Palma va publica mai multe informații în cursul zilei de vineri, a precizat purtătorul de cuvânt.

Știre inițială:

Mai multe persoane sunt grav rănite, iar printre victime se află mai mulţi cetăţeni străini, a precizat purtătoarea de cuvânt, fără a da mai multe detalii.

Șapte dintre răniți se află în stare "foarte gravă", iar nouă sunt în "gravă", conform serviciilor de urgență într-un mesaj postat pe platforma X. "Ei au fost transferaţi spre diferite spitale din Palma", capitala insulei Mallorca, au adăugat sursele citate.

Insulele Baleare, situate în Marea Mediterană și faimoase pentru apele lor limpezi și plajele pitorești, sunt a doua cea mai vizitată regiune turistică din Spania, după Catalonia. În 2023, acestea au atras peste 14 milioane de turiști, conform datelor oficiale.

Arhipelagul este extrem de popular printre turiștii germani și britanici, din care Mallorca este insula principală.

Echipele de salvare "continuă să intervină la fața locului"

Tragedia s-a produs la finalul zilei în zona turistică Playa de Palma. "Acoperișul unei clădiri cu două etaje" ce adăpostea un restaurant s-a prăbușit, susține purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgență. Această zonă se află la sud de Palma.

Numeroase echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului, în timp ce ambulanțele au transportat răniții la spital, conform unui reporter AFP.

"A fost groaznic", a spus un pompier, adăugând că a văzut oameni plângând și țipând în jurul dărâmăturilor.

Echipele de salvare "continuă să intervină la fața locului" pentru a verifica dacă mai există victime prinse sub dărâmături, au precizat acestea într-un mesaj postat pe X.

Cauzele prăbuşirii acestui restaurant sunt momentan necunoscute. În 2009, în prăbuşirea unei clădiri cu trei etaje în Palma de Mallorca şi-au pierdut viaţa şapte persoane, între care doi germani şi trei columbieni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel