Un milion pentru Unire, în Buzău. George Simion: Moment penibil la nivelul istoriei

GEORGE SIMION
GEORGE SIMION

Miercuri se va lansa campania de semnături „Un milion pentru Unire" în județul Buzău.

Organizatorii vor explica demersul în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc de la ora 09:00, în sala de festivități a Primăriei Municipiului Buzău. La conferință va lua cuvântul și primarul Constantin Toma. De asemenea, toți buzoienii sunt invitați să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 decembrie, inițiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din județul Alba.

Momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre

„La 100 de ani după ce buzoianul Alexandru Marghiloman a semnat documentul Unirii Basarabiei cu România, în calitate de prim-ministru, îi invităm pe toți buzoienii să își amintească de înaintași și să semneze pentru Basarabia. Avem datoria să vorbim despre reîntregire națională, măcar în al 12-lea ceas. Altfel, tot acest fiasco gestionat de către stat, numit Anul Centenarului, va rămâne cunoscut ca momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, din Timișoara până la Cahul, așa că îi așteptăm și pe buzoieni să își reprezinte județul", spune președintele Acţiunii 2012, George Simion.

Campania de semnături „Un milion pentru Unire" se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel