Un fragment din „Crucea adevărată” pe care a fost răstignit Isus s-ar fi aflat pe nava „Moskva”, susține propaganda rusă

foto captură video Youtube/ Slujbă pentru Nava Moskva
foto captură video Youtube/ Slujbă pentru Nava Moskva

Potrivit Tass, relicva sacră donată de un colecţionar anonim a fost păstrată în capela de la bordul Moscovei, însă vestea nu a fost confirmată.

Pe nava de război rusă Moskva, care s-a scufundat în Marea Neagră, există o relicvă creştină sacră, potrivit informaţiilor agenţiei de presă ruse Tass.

Este vorba despre o bucată din „Adevărata Cruce” pe care Iisus a fost crucificat ar fi fost la bordul crucişătorului.

În februarie 2020, Biserica Ortodoxă Rusă a anunţat că relicva a fost predată comandantului de atunci al navei-amiral a flotei din Marea Neagră, viceamiralul Igor Osipov.

Relicva în cauză este un fragment de lemn de aproximativ 2,5 cm, aşezat într-o cruce de metal din secolul al XIX-lea, care este ea însăşi păstrată într-un raclă.

Moscova avea la bord o capelă unde marinarii se puteau ruga, a declarat Sergi Khaliuta, protopop al districtului Sevastopol al Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru Tass.

Fragmentul fusese donat navei emblematice de un colecţionar anonim, potrivit Mediafax.

Ministerul Apărării al Rusiei a raportat 27 dispăruți și un marinar mort pe crucișătorul „Moskva”

Rusia recunoaște în sfârșit că a mințit atunci când a anunțat că toți cei de pe crucișătorul „Moskva” sunt în viață, după ce nava s-a scufundat.

"O serie de militari care doreau să se transfere în alte garnizoane vor continua să servească pe navele altor flote. Militarii recrutați (marinarii) vor fi transferați în rezervă la expirarea termenelor de serviciu", a spus Ministerul rus al Apărării.

În seara zilei de 14 aprilie, ministerul a anunțat că „Moskva ”s-a scufundat în timp ce era remorcat. Totuși, forțele ucrainene afirmă că nava amiral a Rusiei a fost bombardată și scufundată de ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel