Un episcop catolic italian le-a spus copiilor că Moș Crăciun nu există. Prelatul a fost nevoit să își retragă cuvintele

Sursă foto: Pexels / Imagine cu rol ilustrativ
Sursă foto: Pexels / Imagine cu rol ilustrativ

Un episcop italian i-a șocat pe copiii din eparhia sa când le-a spus că Moș Crăciun nu există. 

Episcopul de Noto din Sicilia i-a uimit pe școlari săptămâna trecută când a făcut o declarație cel puțin controversată în timpul unui festival de artă, spunându-le că Moș Crăciun nu este real, scrie CNN

"Nu, Moș Crăciun nu există. De fapt, aș adăuga că roșul costumului pe care îl poartă a fost ales de Coca Cola exclusiv în scop publicitar", le-a spus Antonio Staglianò copiilor, potrivit presei siciliene.

Presa italiană a relatat că afirmațiile au venit în timpul unui eveniment desfășurat de sărbătoarea Sfântului Nicolae, inspirația inițială pentru figura lui Moș Crăciun și cunoscut pentru generozitatea sa. După ce comentariile episcopului au devenit virale, Episcopia de Noto a postat un mesaj prin care își cere scuze pe pagina sa de Facebook, scrisă de secretarul de presă al lui Staglianò, părintele Alessandro Paolini.

Frumusețea Crăciunului, răpită de caracterul actual comercial

„În primul rând, în numele Episcopului, îmi exprim regretul pentru această declarație care i-a dezamăgit pe copii și vreau să clarific că aceasta nu a fost deloc intenția domnului Staglianò”, se arată în comunicat.

Paolini a spus că scopul episcopului este de a „reflecta asupra semnificației Crăciunului și a frumoaselor tradiții care îl însoțesc și de a „recăpăta frumusețea unui Crăciun din ce în ce mai „comercial” și „de-creștinizat”.

„Dacă toți putem trage o lecție, tineri sau bătrâni, din figura lui Moș Crăciun (care își are originea la Episcopul Sfântul Nicolae) aceasta este: mai puține daruri de „creat” și „consum” și mai multe „cadouri” de împărțit, „, a adăugat comunicatul.

Copiii din Sicilia nu vor mai avea nași de botez

Liderii bisericii catolice au interzis numirea nașilor de botez într-o eparhie italiană, din cauza îngrijorării că rolul lor poate fi exploatat de mafie, transmite Greek Reporter. La începutul acestei luni, eparhiile romano-catolice din Catania, Sicilia, au făcut o pauză de trei ani în privința numirii nașilor pentru bebelușii botezați. 

Ei susțin că multe familii se angajează ca brokeri locali să fie „compari” pentru copiii lor. Ei cred că nașii din Sicilia sunt mai interesați să asigure coliere de aur și oportunități în rețeaua criminală pentru familia lor decât de ghidarea spirituală. Episcopii și preoții din regiunea siciliană și-au împărtășit îngrijorarea cu privire la faptul că obiceiul de a năși poate încuraja figurile crimei organizate. Arhiepiscopul Giuseppe Fiorini Morosini ar fi susținut exact acest lucru într-o scrisoare adresată Papei Francisc în 2014.

Citește aici: Copiii din Sicilia nu vor mai avea nași de botez. Biserica se teme de Mafie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel