Urmărește emisiunea live


Un elicopter cu 16 turiști s-a prăbușit într-un lac din Orientul Îndepărtat al Rusiei

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Un elicopter cu 16 turiști s-a prăbușit într-un lac din Rusia.

Un elicopter cu turiști care avea 16 persoane la bord s-a prăbușit într-un lac din Orientul Îndepărtat, în Rusia. Conform BBC, există opt persoane despre care se știe că au supraviețuit.

Conform BBC, la bordul elicopterului Mi-8 se aflau 13 turiști, printre care un copil, și alți trei membri ai personalului de zbor. Aeronava s-a scufundat în Lacul Kuril din peninsula Kamchatka. Din nefericire, elicopterul s-a scufundat la 137 metri adâncime, adică prea mult pentru ca scafandrii să-l acceseze, mai spun oficialii.

Aeronava care aparținea companiei Vityaz-Aero s-a prăbușit la aproximativ 700 de metri de țărm, spune ministrul responsabil de urgențe, adăugând că se așteaptă ca echipamentul special pentru operațiuni la adâncime va ajunge acolo în scurt timp.

Mărturiile unuia dintre supraviețuitori

                                            

Unul dintre supraviețuitori, turistul Viktor Stvolkin, a explicat cum a reușit să scape cu viață din elicopterul care se scufunda. Acesta a transmis că adormise în timpul zborului și s-a trezit când apa l-a lovit peste față. „Fiul prietenului meu era lângă mine. El era prins cu centura de siguranță și nu am avut timp să-l eliberez și pe el. Am reușit să mă desfac doar pe mine”, a spus Stvolkin. Odată ce s-a eliberat, acesta a evadat din aeronava scufundată prin geamul spart al cabinei de pilotaj, înotând în sus aproximativ opt-nouă metri.

Din informațiile preliminare, aeronava plecase din comuna Nikolayevka pe deasupra lacului Kuril și se îndrepta către vulcanul Khodutka atunci când s-a prăbușit. Mi-8 este un elicopter de mărimi medii cu două turbine și avea la bord turiști din Moscova și Saint Petersburg. Peninsula montană Kamchatka este la 6.000 de kilometri de Moscova și este tare populară printre turiști. În iulie, 28 de persoane de la bordul unei aeronave au murit într-o prăbușire în aceeași locație.

VEZI ȘI: Rămășițele avionului dispărut în Rusia, găsite. 28 de persoane și-ar fi pierdut viața după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit înainte de aterizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel