Ultimul trend: Călătorii la întâmplare către o destinație necunoscută

Fotografie de la Nubia Navarro (nubikini): Pexels
Fotografie de la Nubia Navarro (nubikini): Pexels

Bilete de tren cu destinația aleatorie, o modalitate uimitor de ieftină de a merge într-o locație aleasă la întâmplare.

Unii ar putea spune că însăși călătoria în sine este cea care contează, nu neapărat destinația. Este o atitudine destul de bună, dar chiar și cei mai filozofici călători vor trebui să recunoască că și banii sunt importanți dacă este vorba de o călătorie pe distanțe lungi.

Bilete de tren cu destinația aleatorie din Japonia: o modalitate uimitor de ieftină de a merge undeva

În Japonia, biletele cu destinație misterioasă sunt cel mai nou trend în materie de călătorii. Doritorii pot cumpăra bilete de avion sau de tren spre o destinație surpriză  aleasă aleatoriu de către o loterie la un preț cu aproape 80% mai ieftin decât prețul inițial. Biletele misterioase sunt la mare căutare experții susținând că acest lucru se datorează și faptului că de multe ori, cei care optează pentru o vacanță nu știu exact și unde ar dori să o petreacă. 

Această invenție a japonezilor at putea revoluționa și revitaliza sectorul turistic mai ales după perioada grea cauzată de pandemia Covid19.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by World Economic Forum (@worldeconomicforum)

Citește și:

Copilului tău nu-i place să meargă la drum lung cu mașina și te întreabă: „Mai avem mult?“. Explicația oamenilor de știință

Foarte mulți părinți se confruntă cu probleme atunci când pleacă la drum lung și își iau copiii cu ei, Majoritatea micuților îi bombardează pe părinți cu întrebări de genul: „Cât mai avem?“ / „Mai avem mult?“ sau „Când ajungem?“, iar părinții se află în imposibilitatea de a-i liniști pe aceștia.

Se crede că timpul trece mai repede pe măsură ce îmbătrânim, deoarece, odată cu creșterea în vârstă, orice durată de timp devine o proporție mai mică din viața noastră până în prezent.

De exemplu, la șapte ani, un an reprezintă 14,30% din întreaga ta viață; la 70 de ani este doar 1,43% din viața ta.

Ca atare, o călătorie de cinci ore cu mașina poate fi mai lungă pentru un copil de cinci ani decât pentru un bărbat de 50 de ani, pur și simplu pentru că reprezintă o proporție mai mare din viața unui copil de cinci ani.

Factorul spațial

De asemenea, pe măsură ce îmbătrânim, dezvoltăm și o mai bună înțelegere a distanței și a geografiei. Aceste cunoștințe ne oferă repere și indicii pe care le folosim pentru a înțelege cât de mult din călătorie am parcurs și cât mai rămâne.

De exemplu, într-o călătorie de la Manchester la Devon, ești cam la jumătatea drumului când ajungi la Birmingham, iar aceste cunoștințe ajută la structurarea timpului. De asemenea, ai acces la navigatorul prin satelit, care oferă o oră de sosire și te avertizează cu privire la întârzierile viitoare.

Absența acestor cunoștințe la copii înseamnă că aceștia sunt mai dependenți de a întreba adulții cât timp mai rămâne pentru a avea cunoștință de progresul călătoriei.

Incertitudinea copiilor cu privire la cât timp a trecut și cât de mult rămâne este agravată de lipsa lor de control asupra călătoriei în sine. Adulții sunt cei care aleg la ce benzinărie să oprească și pe ce rută să urmeze. Acest lucru poate contribui, de asemenea, la o călătorie dificilă pentru copii.

Acest lucru se datorează faptului că incertitudinea temporală, sau sentimentul de a nu ști când se va întâmpla ceva, poate încetini trecerea timpului. 

Când există incertitudine cu privire la timp, monitorizarea acestuia devine o prioritate. Oamenii au o capacitate cognitivă limitată și nu pot acorda atenție la tot tot timpul. Prin urmare, prioritizăm ceea ce procesăm în funcție de circumstanțele noastre.

Când timpul devine incert, îi acordăm mult mai multă atenție decât în ​​mod normal, iar acest lucru are ca rezultat senzația că timpul trece mult mai încet. Timpul este cel mai adesea incert pentru copii, așa că, fără ceva care să le distragă atenția, se vor concentra asupra progresului oricărei călătorii.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel