UEFA a anunțat gazdele finalelor LC și EL din 2015

LC EL
LC EL

UEFA a anunțat, joi, locurile de disputare ale finalelor Ligii Campionilor și Ligii Europa, din sezonul 2014-2015. Finala celei mai importante competiții dedicate cluburilor din Europa va avea loc la Berlin, în timp ce Varșova va găzdui ultimul act al Ligii Europa.

Alegerea capitalei Germaniei pentru organizarea finalei Ligii Campionilor de peste doi ani vine într-un moment de vârf pentru fotbalul nemțesc. Sâmbătă, la Londra, două echipe din această ţară - Bayern Munchen şi Borussia Dortmund - vor lupta pentru trofeu.

Va fi pentru prima oară când Berlinul va găzdui o finală de Cupa/Liga Campionilor, scrie antena3.ro. Până în prezent, ultimul act al competiţiei s-a disputat de patru ori în Germania, în trei rânduri la Munchen (1993, 1997 şi 2012) şi o dată la Gelsenkirchen (2004). De asemenea, Dortmund şi Hamburg au fost oraşe gazdă pentru finale de Cupa UEFA, acum Europa League, după ce ultimul act a competiţiei a început să se joace într-un singur meci, în 1998. Finala Ligii Campionilor din 2015 se va disputa pe Olympiastadion, arenă cu o capacitate de 76.065 de locuri, care a fost construită cu ocazia Jocurilor Olimpice găzduite de Germania în 1936 şi renovată pentru Cupa Mondială din 2006.

Prima finală europeană disputată în Polonia

Polonia va organiza în premieră o finală de cupă europeană, Varşovia urmând să fie gazda echipelor care se vor lupta pentru trofeul Europa League în 2015.

Stadionul Naţional din Varşovia are o capacitate de 58.145 de locuri şi a fost construit în 2011. Arena a găzduit meciuri de la Campionatul European din 2012, organizat de Polonia şi Ucraina. Finala Ligii Campionilor din 2014 va avea loc la Lisabona, pe Estadio Da Luz, în timp ce noul stadion al celor de la Juventus Torino va găzdui ultimul act din Europa League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel