UDMR nu va avea miniștri

Uniunea Social Liberală (USL) și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) se vor întâlni mâine pentru a discuta o posibilă colaborare, anunțată de altfel și de președintele PSD, Victor Ponta, după afișarea primelor exit-poll-uri. Electoratul USL și chiar unii membrii ai alianței au respins vehement, până în prezent, o alianță guvernamentală cu maghiarii. 

Alianța care a câștigat zdrobitor legislativele va purta mâine discuții cu UDMR, în fruntea căreia se află Kelemen Hunor. Persoane din interiorul PNL au respins imediat după anunțul lui Victor Ponta, ipoteza unei alianțe cu maghiarii, de la Puiu Hașotti la Crin Antonescu.

Din surse De Ce News, discuția de mâine dintre cele două formațiuni nu va culmina cu o înțelegere, teoria ascocierii USL cu UDMR picând din mai multe motive. După un succes reconfortant, USL nu va risca să-și supere electoratul care i-a acordat încredere prin vot. Reacțiile de nemulțumire cu privire la o colaborare cu UDMR au apărut aproape instantaneu din partea alegătorilor, iar social-liberalii vor să evite fricțiuni între ei și simpatizanți, decizie normală pentru evitarea convulsiilor.

O altă hibă într-un eventual proces de colaborare cu maghiarii e reprezentată de persoana lui Gyorgy Frunda. S-a speculat că acestuia i s-ar pregăti scaunul de la ministerul de Justiție, la formarea noului Guvern. Însă, Gyorgy Frunda nu a devenit parlamentar, pierzând lupta din județul Mureș, acolo unde candida pentru un nou loc de senator din partea Uniunii Maghiarilor. De cealaltă parte, numirea maghiarului în fruntea ministerului Justiției ar însemna îndepărtarea actualului ministru, Mona Pivniceru. Or, fostul magistrat a avut o prezență mai mult decât convingătoare la portofoliul Justiției, primind în ultima vreme și aprecieri din partea instituțiilor europene.

Prin alungarea Monei Pivniceru, Victor Ponta ar risca o destabilizare inutilă și critici din partea Europei, mai ales după ce, însuși șeful Executivului s-a luptat cu îndârjire în vară pentru a-i acorda fostului membru CSM ministerul al cărui interimat l-a deținut însuși premierul o vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel