UDMR a insistat ca Boc să nu accepte demisia lui Blaga. Demisia a fost acceptată în urma unei convorbiri telefonice

blaga
blaga

În momentul în care s-a pus problema acceptării sau nu de către Emil Boc a demisiei lui Vasile Blaga, membrii UDMR prezenţi la şedinţă au insistat ca premierul să nu accepte acest lucru, ne-au declarat surse din interiorul Coaliţiei. „Aripa prezidenţială“ din PDL, în frunte cu Roberta Anastase, Anca Boagiu sau Gheorghe Falcă, a fost foarte vocală insistând ca demisia lui Blaga să fie acceptată.

Argumentele UDMR au fost unele dintre cele mai pragmatice, şi anume riscul ca România să rateze ţinta de intrare în spaţiul Schengen în cazul în care se produc schimbări atât de dramatice la nivelul instituţiei cu cele mai multe competenţe în acest domeniu. Ba mai mult, Marko Bela i-a cerut imperativ premierului să nu accepte demisia lui Vasile Blaga.

Membri UNPR au decis să nu se implice în niciun fel în această discuţie şi au părăsit şedinţa.

Vasile Blaga a venit şi a plecat de câteva ori de la această şedinţă, însă toţi cei prezenţi în sală, în afară de membri UDMR, evitau să-l privească în ochi.

În tot acest timp, premierul era foarte tacut şi cu privirea plecată în pământ. După o discuţie cu liderul UDMR, Marko Bela, premierul a părăsit sala de şedinţă pentru câteva minute, pentru a da un telefon. Potrivit surselor noastre din interiorul Coaliţiei, telefonul respectiv a fost dat la Palatul Cotroceni. În urma acestei convorbiri telefonice, Emil Boc s-a întors în sala de şedinţă şi a acceptat demisia lui Vasile Blaga din fruntea MAI.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-a prezentat, luni dimineaţă, demisia de la conducerea MAI, ca urmare a protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi:

Vasile Blaga, victima „aripii prezidenţiale“ din PDL. Nu este exclus amestecul serviciilor secrete

De ce a cerut Roberta demisia lui Blaga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel