Turcia, membră a NATO, va trimite trupe în Kosovo, din cauza tulburărilor din nordul ţării

AGERPRES
AGERPRES

Din cauza agitației din nordul țării, Turcia, ca membră a NATO, va desfășura trupe în Kosovo.

Turcia are de gând să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni. Decizia vine ca replică la solicitarea NATO de a se alătura forţei sale de menţinere a păcii KFOR, din cauza tulburărilor din nordul ţării. Anunțul a fost făcut de Ministerul turc al Apărării.

Ministerul a făcut apel la un dialog constructiv pentru a aborda o criză ce ar putea avea un impact asupra securității și stabilității regionale.

Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfăşurată în ... Kosovo pe 4-5 iunie, a transmis ministerul.

O criză politică care a escaladat în violențe în nordul Kosovo s-a intensificat odată cu preluarea mandatelor de primari de etnie albaneză în zona majoritar sârbă a regiunii, ceea ce a atras critici din partea SUA și aliaților lor asupra Pristinei. Populația majoritar sârbă a boicotat alegerile din luna aprilie, care au permis alegerea etnicilor albanezi. În confruntările violente de luni, 30 de membri ai forțelor de menținere a păcii și 52 de sârbi care protestau împotriva instalării primarilor au fost răniți. Ca urmare a acestor violențe, NATO a anunțat că va trimite trupe suplimentare în Kosovo, în plus față de cei 700 de soldați deja în tranzit către această țară balcanică, pentru a consolida misiunea sa formată din 4.000 de soldați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel