Turcia ameninţă Libia: "Forţele lui Haftar vor fi considerate ţinte legitime"

Turcia a anunţat că va considera forţele mareşalului libian Khalifa Haftar "ţinte legitime".

Turcia a anunţat că va considera forţele mareşalului libian Khalifa Haftar "ţinte legitime" dacă atacurile lor asupra intereselor sale şi a misiunilor sale diplomatice în Libia continuă, informează Reuters şi AFP. "Subliniem că dacă misiunile şi interesele noastre sunt vizate în Libia, forţele lui Haftar vor fi considerate ţinte legitime", a avertizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat, scrie Agerpres.

"Atacurile asupra misiunilor diplomatice, inclusiv a ambasadei noastre de la Tripoli, a aeroportului Mitiga (singurul funcţional din capitala Libiei - n.r.), a avioanelor civile care se pregătesc să decoleze şi a altor infrastructuri civile şi cele în care civili sunt ucişi sau răniţi reprezintă crime de război", a mai precizat Ankara.

Ofensivă pentru cucerirea capitalei libiene

Comunitatea internaţională are "responsabilitatea colectivă" de a-l opri pe "pucistul Haftar", a subliniat MAE turc.

Ankara şi-a întărit în ultimele luni sprijinul, în special militar, către guvernul de uniune de la Tripoli, în conflictul cu trupele lui Khalifa Haftar, care a declanşat în 2019 o ofensivă pentru cucerirea capitalei libiene şi este susţinut de mai mulţi rivali regionali ai Turciei, în special Emiratele Arabe Unite şi Egipt.

Acuzat de criticii săi că vrea să instaureze o nouă dictatură în Libia, la aproape zece ani de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, mareşalul Haftar controlează estul şi o parte din sudul acestei ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel