Tudorel Toader, notar public - solicitare: E greu de crezut

Tudorel Toader, ministrul Justiției
Tudorel Toader, ministrul Justiției

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi, la CSM, că "este greu de crezut" că va sta în cabinet şi va face acte notariale în viitor, având în vedere că structura sa profesională este în domeniul dreptului penal. 

Întrebat dacă şi-ar angaja fiul la cabinetul său notarial, Tudorel Toader a răspuns: "Structura mea profesională este în domeniul dreptului penal şi nu în a dreptului privat sau civil, încât este greu de crezut că mă veţi vedea pe mine făcând acte notariale pe viitor. E greu de crezut că eu voi sta în cabinet şi voi face acte notariale. Eu sunt avocat suspendat pe durata cât sunt ministru şi pe urmă voi relua activitatea de avocatură cu siguranţă în zona dreptului penal". 

Toader, explică motivele cererii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi seară că a făcut solicitarea de a deveni notar public în baza Legii Curţii Constituţionale, care prevede că un fost judecător constituţional poate activa ca notar sau avocat fără examen. 

"Adevărat este că am făcut solicitare de a deveni notar public. În ce bază am făcut solicitarea? În baza legii. Care lege? Legea Curţii Constituţionale, care spune că la încheierea mandatului pentru care a fost numit judecător constituţional, la cerere, fostul judecător se poate face notar sau avocat, evident definitiv, fără examen. Prin urmare, solicitarea către Uniunea Notarilor am făcut-o în baza legii, a acestui articol 69 alineat 4 dintr-o Lege 168 care modifică Legea 47/1992 a Curţii Constituţionale. Am solicitat în acelaşi timp dobândirea calităţii de notar public, în acelaşi timp, repet, şi suspendarea din funcţie; permite legea, legea notarilor, pentru că altfel aş fi intrat în incompatibilitate", a declarat Tudorel Toader la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel