Trump a SEMNAT ordinul executiv. Imigrarea, suspendată

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru a suspendat programul de acceptare a vizelor.

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru a suspendat programul de acceptare a vizelor, conform BBC.

Măsura, care include mai multe scutiri, va dura 60 de zile și apoi poate fi extinsă, a transmis el. Trump a spus că ordinul are ca scop protejarea locurilor de muncă americane, într-o economie răvășită de virus.

Acuzații de jocuri politice, în pandemie

Criticii l-au acuzat pe președinte că folosește pandemia pentru a începe să aplice mult promisele politici de imigrare, tocmai într-un an electoral.

„Acest lucru va asigura faptul că șomerii americani indiferent de background vor fi primii în linie pentru a se angaja, în timp ce economia se redeschide", a spus Trump, în timpul unei conferințe de la Casa Albă.

Sunt și unele excepții

Măsura ar urma să oprească practicile deținătorilor de vize să-și aducă familiile în SUA definitiv, lucru pe care Trump îl numește „migrație în lanț". Cu toate acestea, legea face excepție când vine vorba de soții cetățenilor americani și copiii lor necăsătoriți, sub 21 de ani.

Ordinul suspendă și Loteria Vizelor, care oferă aproximativ 50.000 de vize anual. Nici cei care au aplicat pentru vize și lucrează și trăiesc deja în SUA nu sunt afectați, pe lângă cei care încearcă să se angajeze în sistemul medical.

Aproximativ 20.000 de aplicații lunare va opri ordinul semnat de Trump, iar sursele spun că, cel mai probabil, președintele va fi tras la răspundere pe cale legală pentru faptele sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel