Trucul care te va ajuta să ai pătrunjel, mărar și leuștean proaspăt în frigider pentru mai mult timp

Trucul care te va ajuta să ai pătrunjel, mărar și leuștean proaspăt în frigider pentru mai mult timp / Foto: Pexels, de Karolina Grabowska
Trucul care te va ajuta să ai pătrunjel, mărar și leuștean proaspăt în frigider pentru mai mult timp / Foto: Pexels, de Karolina Grabowska

Află în articol cum poți păstra verdețurile proaspete și verzi pentru mai mult timp.

Probabil că ați observat deja că dacă depozitați verdețurile precum pătrunjelul, mărarul sau leușteanul în compartimentul pentru legume din frigider acestea se ofilesc după o zi sau două. În cazul în care nu aveți timp să mergeți în fiecare dimineață la piață sau la magazin pentru a cumpăra verdețuri proaspete, aveți nevoie de un truc care vă va ajuta să aveți pătrunjel, mărar sau leuștean verde toată săptămâna. Cum facem să le păstrăm la fel proaspete și verzi pentru mai mult timp în frigider?

Trucul este unul simplu. Tot ceea ce trebuie să faceți este să puneți legăturile de pătrunjel, mărar sau leuștean într-un pahar de apă. dacă aveți mai multe, folosiți un borcan sau un alt vas mai mare, apoi depozitați-le în frigider. Veți observa că verdețurile vor rămâne la fel de proaspete timp de cel puțin o săptămână. O dată la două zile schimbați apa în care se află acestea. Același truc poate fi folosit și în cazul cepei verzi dacă o cumpărați cu tot cu rădăcină din piață. Așa veți avea cele mai bune salate sau ciorbe.

Alte trucuri care vă vor ajuta să păstrați verdeața proaspătă

Vara este sezonul când găsim verdețuri din abundență în piețe și supermarketuri, toate fiind la prețuri destul de mici. De aceea, acum este momentul să pregătiți pătrunjel, mărar și leuștean verde mai mult timp sau peste iarnă.

Mărarul, pătrunjelul, salata verde și alte ierburi își pierd rapid aspectul atractiv din cauza ofilirii. Pentru a păstra verdeața mai multe zile  proaspătă trebuie să urmați câțiva pași simpli.

Trucul 1 - Pentru început, umeziți o pânză și înfășurați în ea tulpinile plantelor. De asemenea, puteți înveli în pânza umedă întreaga legătură de verdeață.

Pentru un efect mai mare, pânza cu care ați înfășurat legătura de verdeață se acoperă cu o folie de staniol. Astfel, tulpinile și frunzele ierburilor vor rămâne suculente și ferme o lungă perioadă de timp.

Trucul 2 - Dacă aveți prea multă verdeață, o puteți pune în congelator, fără riscul de a-si pierde culoarea si aroma. Iată ce trebuie să faceți: pătrunjelul, mărarul sau leușteanul se toacă mărunt și se pun într-o cutie pentru cuburi de gheata. Peste verdeață se toarnă apă, ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. 

Cuburile de verdeață vor  rămâne verzi și aromate și vor arăta foarte bine în mâncare. Aceste cuburi pot fi păstrate în congelator maxim 6 luni.

Trucul 3 -  Spălați bine verdeața și uscați-o. După aceea, îndepărtați tulpinile, dacă este necesar, și tăiați mărunt partea comestibilă. 

Verdeața se sărează generos (20 grame de sare la 100 grame de verdeață) și se pune într-un borcan de sticla cu capac etanș. Această verdeață poate fi adăugată la orice fel de mâncare: supe, sosuri sau salate.

Cum se păstrează busuiocul

Busuiocul cu aroma sa caracteristică este un excelent aliat al sănătății, întrucât conține antioxidanți, ingrediente cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, precum și fitonutrienți, foarte utili organismului. Busuiocul nu este disponibil pe piață pe tot parcursul anului, dar îl puteți păstra proaspăt și folosi cât mai mult timp în aceste două moduri. Vezi trucurile AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel