Urmărește emisiunea live



Trageri la sorți BJK Cup. România și-a aflat adversara în turneul final de la Sevilla

FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf

România și-a aflat, marți, adversara din turneul final al Billie Jean JKing Cup, competiție unde s-a calificat în premieră.

România, calificată în premieră în turneul final al competiție pe echipe, Billie Jean King Cup, și-a aflat, marți, adversara cu care se va confrunta în Sevilla, în perioada 12-20 noiembrie, într-un nou format, eliminatoriu.

În urma tragerii la sorți, care a avut loc la Londra, România va întâlni reprezentativa Japoniei, aceasta fiind prima întâlnire între cele două echipe. Dacă va trece de această fază, ”tricolorele” vor întâlni reprezentativa Italiei, finalista de anul trecut, care va evolua direct în turul al doilea.

Potrivit tragerii la sorți, pe partea de tablou a României vor mai fi meciurile dintre Polonia și Spania, iar învingătoarea se va întâlni în sferturile de finală cu Cehia, beneficiara unui wild-card. Câștigătoarea dintre acestea va întâlni în semifinală învingătoarea dintre Italia și România/Japonia.

Pe cealaltă parte a tabloului, Canada, care este campioana en-titre va avea primul tur liber, urmând să joace în ”sferturi” împotriva învingătoarei dintre Germania și Marea Britanie.

Australia va avea, de asemenea, tur liber, urmând să joace, în sferturile de finală împotriva învingătoarei dintre Slovacia și SUA.

Cele două sfert-finaliste se vor confrunta pentru un loc în semifinalele competiției.

Turneul inaugural va avea loc de marți 12 până joi 14 noiembrie, urmat de sferturile de finală de vineri 15 până duminică 17 noiembrie.

Semifinalele vor avea loc în perioada luni 18-marți 19 noiembrie, iar finala Cupei Billie Jean King 2024 va avea loc miercuri 20 noiembrie, se arată pe site-ul oficial al BJK Cup.

România în BJK Cup

România s-a calificat, în premieră, în turneul final după ce în urmă cu trei săptămâni a câștigat în fața reprezentativei Ucrainei, cu scorul de 3-2, după ce în prima zi a întâlnirii era condusă cu 2-0.

Cele trei puncte ale României au fost aduse de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, care au făcut echipă și în meciul de dublu, meci decisiv.

Reamintim că cea mai bună performanță a României în competiția feminină pe echipe a fost în 2019, când s-a oprit în semifinalele Fed Cup (cum se numea atunci, schimbarea numelui și al formatului având loc în 2021) jucate, în deplasare, cu Franța, după un meci dramatic în decisivul întâlnirii.

Citește și: Turneul final al Billie Jean King Cup, într-un nou format, cu tablou eliminatoriu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel