Tractorul românesc revine pe piață

Vlad Manolache / 07 sep 2018 / 23:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Tractorul românesc va reveni după 15 ani. 

IRUM Reghin a anunțat că va lansa, toamna aceasta, primul tractor românesc. Anunţul a fost făcut chiar de Mircea Oltean, director general al companiei.

"Am hotărât să intrăm pe zona agricolă, mai precis am hotărât să apărem pe piaţă cu un tractor agricol. Dacă lumea ne percepea ca producător de tractoare şi utilaje forestiere, la această oră, după 9 ani (de la începerea producţiei de tractoare TAG sub licenţă Belarus, n.r.) deja lumea ne percepe în aceeaşi măsură ca şi producător de utilaje agricole. Şi pentru că avem un ceas aniversar, anul Centenarului, urmează să lansăm în toamna acestui an primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară", a afirmat Mircea Oltean, potrivit Agerpres.

500 de unități în primă fază

Fabrica va produce pentru început 500 de unități sub licență Belarus, iar gama de putere va fi cuprinsă între 85 și 105 cai putere.Noul tractor va fi promovat sub sloganul "Tractoare româneşti", în care peste 80% dintre componente sunt produse în România.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25