Tot mai multe furturi din mașini în Thassos. Românii, păgubiți de sute de euro, fără urme de efracție: ”Neatenția mea m-a costat aproximativ 750€”/ ”Paguba totală a fost de 450 euro”

Se crede că hoții blochează închiderea centralizată a mașinilor, ulterior intrând ușor în mașină și furând bani. 

Din mărturiile turiștilor români păgubiți, hoții din mașini nu se complică furând altceva. Ei fură banii pe care-i găsesc în mașină. Și dacă v-ați fi gândit că portofelul e mai sigur să stea în mașina personală, încuiată, decât pe plajă, se pare că nu mai este chiar atât de sigur. În ultimele zile, două cazuri de furturi din mașină au fost scrise pe grupul Forum Thassos, de pe Facebook. 

”Neatenția mea m-a costat aproximativ 750€”

”Am avut un concediu frumos care astăzi s-a terminat, dar nu la fel de frumos. Fiind ultima zi, am plecat cu tot bagajul spre plajă și am uitat ghiozdanul cu portofelul în portbagaj, în drum spre feribot am oprit la un magazin să cumpărăm niște magneți. Când am deschis portofelul, surpriză, era gol… Mașina am parcat-o vizavi de hotel Sentido unde mai erau zeci de mașini parcate, din păcate camerele hotelului nu băteau până acolo. Nu postez pentru a mă compătimi cineva, chiar acum câteva zile am citit o postare unde cineva pățise la fel în fata unei mânăstiri, postez pentru a atrage atenția să nu pățiți ca mine. Neatenția mea m-a costat aproximativ 750€” a scris turista care menționează că are un Volkswagen Passat, negăsind urme de forțare. 

Se pare că sunt anumite mărci de mașini preferate de hoți, dar, bineînțeles, turiștii nu pot miza pe asta, pe principiul conform căruia dacă nu au acea marcă, ar fi feriți. 

”Paguba totală a fost de 450 euro și 55 de ron”

Un alt turist a scris, cu două zile în urmă, despre o experiență similară: ”Pentru prima oară în Thassos, este un concediu de vis! Dar, cum orice vis are și părți negative, aș vrea să vă avertizez. Am fost să vizitam mănăstirea Mihail și Gavriil (Sfântului Arhanghel Mihail n.r.), am parcat pe marginea drumului și am intrat în mănăstire, după ce am fost fascinați de peisajul mirific, ne-am continuat drumul până la Giola, iar de acolo am fost la plaja Photos. Acolo am constat că în portofel nu mai aveam nici un ban! În parcarea de la mănăstire ni s-a umblat în mașină, am sesizat că și în portbagaj, deoarece aveam și acolo câțiva lei. Paguba totală a fost de 450 euro și 55 de ron. Din păcate, camerele de la mănăstire nu băteau până la locul parcării, așadar tind să cred că au fost niște profesioniști... menționez că au umblat și în mașina prietenilor noștri, posibil să vă citească cheile când încuiați mașinile. Am vrut să avertizez pe toată lumea să fie cu ochii în patru, aveți mare grijă, se pare că cei ce fac asta nu se gândesc la consecințe... din cate am constatat îi interesau doar banii, deoarece cardurile și actele le-au lăsat... măcar atât, altfel ne-ar fi stricat concediul cu totul! Vă doresc tuturor concediu plăcut fără astfel de incidente!”. 

Și în acest caz, turistul a răspuns că mașina sa face parte din grupul Volkswagen, Seat, Audi. 

”Este vorba de 1000 de euro furați”

De altfel, nici în seif, în camera de hotel, se pare că banii nu mai sunt în siguranță, o turistă fiind păgubită de 1000 de euro, fără ca Poliția să fie prea interesată de subiect: 

”Salutare! Suntem cazați la hotelul I.M. Beach Hotel & Resort, prima noapte de cazare a fost joi, iar vineri seara am constatat ca ne lipsesc bani din portofelul pus în seif. Am contactat managerul hotelului și ulterior poliția din Thassos pentru a constata furtul și, în afara că nu vor să ne dea de la hotel desfășurătorul intrărilor în camera nostră și declarația pe care am făcut-o astăzi în cadrul secției de politie nu știm ce să facem. Este vorba de 1000 de euro furați și nu știu ce alte demersuri să luam în considerare. Aveți situații similare? Ați fost cazați la acest hotel unde să fi pățit ala ceva? M-ați ajuta foarte mult. Mulțumesc!

Update: Din păcate, în afara de raportul eronat primit de la managerul hotelului, care a revenit către poliție spunând că exista o problema cu sistemul de acces, nu am primit nici un alt răspuns. Managerul încă susține că nu are cum sa se întâmple așa ceva în hotelul lui și ne urează baftă să găsim banii, dar simplul raport care ar putea să fie dovada furtului este eronat. S-a chemat o firmă specializată care să remedieze problema și care continuă să întârzie. Este foarte ciudat de ce întârzie și de ce am primit un raport care nu conținea decât o intrare în cameră din ziua cu pricina care era în jurul orei 15, inclusiv politia a intrat în jurul orei 23 și aceasta nu apărea. I.M. Beach Hotel & Resort nu avem mari cerințe, vrem doar adevărul”. 

La 12 zile de la furt, autoritățile încă nu făcuseră nimic, în afară de raportul eronat și toate datele șterse din ziua raportării furtului. O situația similară a fost întâmpinată de un turist în Creta, la un hotel de 5 stele. Deși banii i-au fost furați din cameră, poliția a scris în greacă pe raport că i-au dispărut bunurile, respectiv geanta, într-o locație necunoscută de păgubit. Și-n acel caz, managerul hotelului a refuzat să ofere desfășurătorul intrărilor în cameră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel