Tone de pește confiscat. Sorin Mierlea: Este un nou semnal de alarmă

COntroale la comerciații de pește. FOTO. ANPC
COntroale la comerciații de pește. FOTO. ANPC

O grupare, formată din sute de persoane (români, francezi, italieni și maghiari), ar fi creat un adevărat mecanism pentru procurarea ilegală a peștelui, din afara țării, pentru transportul acestuia și, ulterior, pentru comercializarea lui în România.

”Este un nou semnal de alarmă. Este extrem de important ca toate controalele să fie făcute publice. Fiecare dintre noi trebuie să știm ce cumpărăm și de unde cumpărăm. Dacă ne uităm la starea de sănătate a populației vedem că este tot mai precară. Trebuie și noi să ne facem ordine în țara noastră. Nu putem avea îbcredere cu ceea ce găsim în raft decât dacă autoritățile își fac treaba. Eu sper ca măcar în ceasul al 12-lea să se înțeleagă că nu trebuiau să vină autoritățile din Spania ca să se facă ordine”, a precizat Sorin Mierlea, președinte Infocons, în direct la România TV. 

Polițiștii români, precum și cei din Italia, Spania, Franța și Ungaria pun în aplicare peste 150 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a unui grup organizat, care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului.

Vezi și: Percheziții în toată țara. 30 de tone de pește, confiscate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel