Toader, întrebare pentru Lazăr: Au costat 500.000 euro? E adevărat? / Opriți-vă!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Augustin Lazăr a susținut, miercuri, interviul pentru cel de-al doilea mandat de procuror general al României în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Tudorel Toader a anunţat, în cadrul interviului susţinut de Augustin Lazăr pentru un al doilea mandat, că va verifica oficial dacă deplasările procurorului general au costat, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, 500.000 euro.

„Întrebarea ar fi așa: dacă aveți o evidență a tuturor deplasărilor și, evident, a rezultatelor de recunoaștere internațională și așa mai departe. Cineva îmi spune – și voi verifica oficial – faptul că toate aceste deplasări pe durata mandatului dumneavoastră au costat Ministerul Public – repet, verific – 500.000 euro. Este adevărat", l-a întrebat, miercuri, 10 aprilie, Tudorel Toader pe Augustin Lazăr.

„Domnule ministru, eu cred că este o exagerare”, a răspuns Augustin Lazăr. „Procurorul general, așa cum prevede legea, reprezintă Ministerul Public. Se deplasează acolo unde Ministerul Public este invitat și prezintă expuneri, face expuneri pe temele pentru care a fost solicitat, face schimb de experiențe, intră în relații cu procurorii francofoni. Este invitat nu pentru beneficiul lui personal, este onoarea Ministerului Public. Dacă cei care au denunțat această chestiune îmi arată o singură deplasare în care procurorul general nu a făcut o expunere acolo unde a fost, atunci...", a spus procurorul general, ulterior intervenind ministrul Justiției.

„Nu despre asta era vorba", a zis Tudorel Toader, adăugând ulterior: „Nu se contestă că, ducându-vă acolo, nu v-ați îndeplinit mandatul. Se raporta, simplu, la cuantumul cheltuielilor ocazionate de aceste deplasări".

Toader: Voi solicita personal!

„O să fac o verificare să vedem dacă, într-adevăr, cifra este adevărată", a zis Augustin Lazăr. „Toate deplasările sunt pe site", a adăugat procurorul general. „Opriți-vă", a replicat ministrul Justiției. „Voi solicita eu oficial", a completat acesta.

VEZI ȘI: Lazăr, Drilea, Scutea şi Horodniceanu, interviu în fața lui Toader pentru funcția de procuror general – LIVE TEXT + video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel