Toader, anunț de ultima oră, din PE

Toader - Dăncilă
Toader - Dăncilă

Tudorel Toader a susținut o conferință de presă la Parlamentul European.

"Fac o paranteză şi ies din dezbaterea de astăzi. Mulţi, de-a lungul timpului, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de statul de drept din România. M-am întâlnit cu mulţi ambasadori din state cu democraţie şi stat de drept consolidat şi am întrebat: "Spuneţi-mi, care este norma juridică, soluţia legislativă care ar putea să vă îngrijoreze, să afecteze parcursul democratic al statului de drept din România?".

S-a vorbit despre Codul penal, procedura penală. Eu spuneam, şi într-un alt context, că dacă există o preocupare faţă de modificările Codului penal, procedura penală ea este încă prematură pentru că respectivele coduri sunt în controlul de constituţionalitate, deci parcursul legislativ nu s-a incheiat. Dacă ceva din cele două coduri va fi declarat necostituțional, legea respectivă va merge înapoi în Parlament şi legiuitorul va corecta soluţiile constatate ca fiind neconstituţionale.

Cu privire la legile Justiţiei, doamna premier a declarat, în discursul pe care l-a avut, că astăzi, la orele 14:00, mă voi deplasa la sediul Comisiei de la Veneţia şi toţi ştim că aceasta Comisie îşi desfăşoară activitatea faptică, plenarele la Veneţia, iar sediul este la Strasbourg.

Voi merge la sediul Comisiei, am stabilit întrevederea şi voi discuta cu o parte dintre oficiali. Vom vedea, pornind de la draftul de raport, opinia intermediară exprimată, la stadiul legislativ în care ne aflăm. Vom vedea, pe de-o parte, şi procedural, după tehnica legislativă, pe de altă parte, cum putem să modificăm, să adaptăm.

Vă dau un exemplu pe care sigur îl cunoastei. Există această preocupare faţă de pensionarea magistraţilor la 20 de ani, dacă nu cumva vechime, dacă nu cumva se va crea un deficit de personal (...) Aici, misiunea Guvernului va fi de a găsi o soluţie echilibrată, constituţionala, legală, între oportunitatea pensionarii la 20 şi necesitatea menţinerii în funcţie...", a declarat Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel