Timiş: Cicloturism estival, prin satele bănăţene din zona Făget-Margina

Iubitorii de velo-drumeţii au la dispoziţie gratuit şase biciclete pentru un tur estival al satelor bănăţene din zona montană a Făgetului, Centrul de Informare Turistică al localităţii timişene Margina organizând, în perioada 16 - 17 august, un prim tur, până la Coşteiu de Sus.

Aceste drumeţii au ca obiectiv final promovarea turistică a zonei, în cadrul proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Cele şase biciclete #ecotimiş îi vor ajuta pe turişti să redescopere tradiţiile şi poveştile oamenilor din satele bănăţene, să mănânce la masă cu gospodarii care vor fi gazde şi să guste din toate bunătăţile locului, potrivit unei postări online a reprezentanţilor Centrului de Informare Margina.

Turiştii au pregătite cele şase biciclete #ecotimiş pentru plimbări gratuite, iar dacă vor dori să continue experienţa în această vară, aceştia îşi vor putea monta cortul într-una din gospodăriile rurale, pentru ca, a doua zi, cu merinde de la gazde, să pornească în drumeţie până la Izvorul de la Ocoale.

Zona Făget-Margina oferă privelişti unice, adevărate monumente ale naturii, de neocolit fiind peştera de la Pietroasa, renumită pentru "albastrul de Pietroasa" al apei, peşterile de la Crivina, Tomeşti, Pietroasa, Româneşti, Luncanii de Jos, Sfinxul de la Crivina, stânca Florian de la Tomeşti sau stânca lui Filip. Cei care doresc un popas cultural, pot vizita Muzeul "Traian Vuia" din localitatea omonimă. Tot în zona Făget-Margina se află şi bisericile triseculare de lemn, care vara sunt mult mai uşor accesibile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel