Timiş: A fost reluată alimentarea cu energie electrică a cartierului timişorean lăsat în beznă de 30 de ore

Alimentarea cu energie electrică a miilor de abonaţi din cartierul timişorean Calea Lipovei a fost reluată, luni seara, după ora 22,00, după o pană de curent de 30 de ore.

Sute de timişoreni din Calea Lipovei au protestat în stradă, spontan şi fără incidente, luni seara, cerând să se reia furnizarea curentului electric. Ei au fost revoltaţi că nu au avut condiţii decente de igienă în acest interval de timp, că mâncarea li s-a stricat în frigidere şi că au fost nevoiţi să suporte canicula inclusiv în locuinţe.

O mobilizare majoră de forţe s-a înregistrat luni seara, pentru a determina ENEL să reia cât mai rapid alimentarea cu energie electrică din cartierul timişorean Calea Lipovei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că având în vedere situaţia nealimentării cu energie a zonei Lipovei, au fost dislocate şi au pornit deja spre Timişoara patru containere de tip generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin, care să asigure alimentarea cu curent până la remedierea problemelor. 

Primarul Nicolae Robu, aflat în concediu, a cerut companiei ENEL, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, să înceteze "bătaia de joc" la adresa cetăţenilor.

"ENEL, încetaţi să vă mai bateţi joc de noi! Aflu cu indignare că cetăţenii din Calea Lipovei sunt fără curent de două zile. Este inadmisibil aşa ceva. Explicaţia e clară: privatizarea în batjocura poporului român a avuţiei noastre, a tuturor românilor, în termeni de distribuţie a energiei electrice. (...). Să le fie ruşine tuturor celor care au avut indolenţa / incompetenţa de a ţine un cartier întreg două zile fără curent, în 2019! Şi când spun tuturor, îl am în vedere şi pe proprietarul de garaj, care am înţeles că nu şi-a dat acceptul să se sape pe sub garajul său (pentru lucrări ale ENEL, n.r.)", arată Nicolae Robu.

Între protestatari a apărut şi administratorul municipiului, Robert Kristof, din partea Primăriei Municipiului Timişoara, care a încercat să medieze pentru rezolvarea problemei cetăţeneşti, dar reprezentanţii ENEL nu au apărut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel