Urmărește emisiunea live


Timiş: Secretarul Primăriei Gătaia, trimis în judecată pentru o presupusă mită de 20.000 de euro

Secretarul Primăriei oraşului Gătaia din judeţul Timiş, Florin Gheţa, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce ar fi pretins o mită de 20.000 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să intre în posesia unor terenuri. 

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de DNA, procurorii Serviciului Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a secretarului Primăriei Gătaia şi a altor doi inculpaţi, fără funcţii publice. Florin Gheţa este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, iar ceilalţi doi inculpaţi din dosar, de trafic de influenţă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada august - octombrie 2019, 'inculpatul Gheţa Florin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma 20.000 euro pentru a o ajuta să intre în posesia unor terenuri la care era îndreptăţită, dar şi pentru a-şi exercita influenţa pe care pretindea că o are faţă de funcţionari din cadrul Primăriei Gătaia, judeţul Timiş, cu atribuţii în derularea procedurilor de retrocedare.

Suma pretinsă de inculpat reprezenta un procent de 10% din valoarea acelor terenuri', precizează DNA. În 10 octombrie, Gheţa ar fi primit de la martor, în sediul Primăriei Gătaia, 14.000 euro, iar restul de bani ar fi urmat să-i fie remişi 'după rezolvarea favorabilă a cererilor de retrocedare'. Referitor la ceilalţi doi inculpaţi, procurorii au reţinut că, în perioada iunie - octombrie 2019, ar fi pretins de la martor suma de 40.000 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel