Urmărește emisiunea live


Tezaur datat secolul al XVI-lea, găsit în Dolj

tezaur
tezaur

Un tezaur format din peste 1.400 de monede de argint a fost descoperit în județul

Muzeul Olteniei a intrat în posesia unui tezaur de monede de argint de aproape două kilograme, datate 1500-1600. Cele 1471 de monede au fost găsite în localitatea doljeană Bulzeşti, pe 5 ianuarie 2013. Descoperitorul tezaurului a precizat că bărbatul a găsit monedele într-un sac de pânză, pe un câmp, la o adâncime de 50 de centimetri în pământ.

"Este vorba despre o descoperire cu o importantă valoare numismatică, a treia descoperire de monede din zona Olteniei. Descoperitorul a respectat legea și a predat monedele Direcției de Patrimoniu în perioada de timp pe care o prevede legea", a declarat reprezentantul Muzeului Olteniei, Florin Ridichie.

Din cele 1.471 de monede de argint găsite de bărbat, 1.415 sunt monede turcești, opt sunt monede ungurești, iar restul sunt europene datând din perioada secolului al XVI-lea. Monedele europene provin din Polonia, Lituania, Spania, Franța, Olanda, Lubeck, Saxonia, Nuremberg.

Deocamdată nu a fost stablită valoarea monedelor, însă după ce se va face evaluarea acestora, bărbatul va fi recompensat cu 30% din valoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel