Teodorovici, propunere: România să-şi extindă asigurarea preşedinţiei rotative

Nicolae Ionescu / 02 apr 2019 / 15:10 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ar fi de luat în seamă o discuţie despre posibilitatea ca România să-şi extindă asigurarea preşedinţiei rotative şi pentru următoarele şase luni de zile, în contexul în care Guvernul finlandez nu ar fi instalat, a afirmat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Piaţa de capital. Depinde de următoarea preşedinţie cum îşi va exercita, să spunem aşa, partea de preşedinţie. Dacă va fi la fel de pragmatică şi de eficientă şi de rapidă cum a fost preşedinţia română, dar am mai spus-o şi cu alte ocazii, având în vedere că şi guvernul dacă nu mă înşel finalndez se instalează puţin mai târziu, poate undeva prin iunie - iulie, dacă nu mă înşel, poate ar fi de luat în seamă şi o discuţie despre posibilitatea ca România să-şi extindă, să spunem aşa, asigurarea preşedinţiei rotative şi pentru următoarele şase luni de zile pentru a avea coerenţă, fermitate şi aceeaşi abordare pragmatică la nivel european", a declarat Eugen Teodorovici.

Citește și: Dragnea, în ședința comună NATO. Cum îi răspunde lui Iohannis

"Noi ne-am oferit ca serviciu"

 

El a precizat că nu propunerea nu a fost discutată la nivel oficial şi că reprezintă punctul său de vedere.

"Nu am discutat-o încercând să fie cineva bucuros. Noi ne-am oferit ca serviciu, logistică, experienţă acum acumulată şi poate cred că pentru întreaga Europă ar fi benefic ca o ţară precum România, cunoscându-şi nevoile, diferenţele de abordare, discutam mai devreme de standarde duble şi multe altele, să poată să imprime noului mandat din Parlamentul European şi al Comisiei Europene această viteză de lucru, acest ritm şi această dorinţă de la început de a schimba lucrurile în bine pentru întreaga Europă, nu dar pentru România", a spus Eugen Teodorovici.

România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE în perioada ianuarie - iunie 2019.

Citește și: Liviu Dragnea la ședința solemnă a Parlamentului: Este o eroare impardonabilă


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24