EXCLUSIV  Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului. Val Vâlcu: Mesaj dublu de la PSD

Jurnalistul Val Vâlcu a analizat alegerea lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului şi a menţionat că totul face parte dintr-o strategie foarte bună a PSD-ului, care a transmis două mesaje clare. 

"Se pune întrebarea de ce PSD l-a ales pe Meleşcanu şi nu pe altcineva. Votul de azi a dat două semnale. Unul că PSD poate face majoritatea, că guvernarea rezistă şi doi, că pot împărţi cu ALDE. Este un mesaj important pentru membrii ALDE care vor vota în Parlament. Dacă cei de la ALDE văd că rămân cu funcţiile, sunt mai dispuşi să se întoarcă şi să meargă cu PSD în continuare. Şi asta se poate face printr-o lovitură în interiorul ALDE! Dăncilă a anunţat că le dă funcţiile înapoi, votul de azi a arătat fix asta. Meleşcanu putea pleca din ALDE, putea demisiona, dar nu a făcut-o. În felul ăsta, dacă are loc o lovitură în interiorul ALDE, păstrează şi structura Guvernului.

Nu mai e nevoie de niciun vot de investitură. În cazul ăsta se poate constitui o masă critică în ALDE, să revină partidul alături de PSD şi în felul ăsta se păstrează şi structura guvernării. Este o strategie excelentă a Vioricăi Dăncilă, pentru că transmite un mesaj puternic ALDE. PSD îşi confirmă angajamentul de a partaja funcţiile din guvernare cu ALDE", a explicat Val Vâlcu. 

PSD avea majoritate oricum

"Postul de la şefia Senatului revenea oricum ALDE şi în trecut, şi iată că PSD l-a lăsat la ei. PSD şi Dăncilă au gândit bine! Pentru că e clar că aveau majoritate şi cu Meleşcanu şi fără. Ar fi fost diferenţă de două, poate trei voturi. Mesajul pentru membrii ALDE e foarte important mai ales că urmează ca Viorica Dăncilă să vină în Parlament, pentru votul de încredere", a mai spus jurnalistul DC NEWS. 

Teodor Meleşcanu a fost votat preşedintele Senatului României, cu 73 de voturi pentru, cu puternicul sprijin al PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel