Tensiuni nesfârșite la Federația Română de Tenis. Lovitură la ultima Adunare Generală

George Cosa, președinte FRT. foto: @romaniafedcup / FB
George Cosa, președinte FRT. foto: @romaniafedcup / FB

Vineri era programată Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Tenis.

Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Tenis, cea în cadrul căreia trebuiau luate decizii pentru deblocarea situaţiei juridice, va fi reprogramată după ce, vineri, nu s-a întrunit cvorumul necesar, a anunţat preşedintele FRT, George Cosac.

În cadrul acestei Adunări Generale cei 54 de membri asociaţi trebuiau să voteze acordarea de drepturi depline şi înscrierea în actul constitutiv a celorlalţi 317 membri afiliaţi. La şedinţa de vineri au fost prezenţi însă doar 32 de membri asociaţi.

"Din păcate MTS ne impune ca acest cvorum să fie de 36 din 54 de membri asociaţi. Asta în condiţiile în care toată lumea tenisului ştie că între cele 54 sunt cel puţin 8 cluburi care nu mai există. Printre ele Progresul Bucureşti, Felix Baia Mare, Locomotiva Bucureşti şi aşa mai departe. Dacă MTS ar fi acceptat statutul federaţiei care precizează clar că în anumite condiţii aceste cluburi nu pot fi luate în calcul, atunci azi am fi avut cvorum. Pentru că azi am avut 33 de persoane, dar una dintre ele, persoană publică, spre ruşinea dânsului a fugit tocmai pentru a crea o anumită problemă. Nu vreau să îi pronunţ numele, pot să spun doar că a invocat unele probleme medicale", a spus Cosac.

Citește și: Fed Cup: Franța - România. Care ne sunt șansele. Donații pentru a le aduce acasă pe fete

Milioane de euro pierdute

"Azi au fost 32 de membri asociaţi prezenţi, deci mai mult de 50%+1, s-a hotărât să mai convocăm în termenul prevăzut în statut încă o Adunare Generală Extraordinară. Deci între 13 şi 45 de zile vom mai avea o Adunare Generală. Ne vom întâlni în cadrul Consiliului Director şi împreună cu cei care au fost de acord vom stabili o dată anume. Cele 8 cluburi desfiinţate ar fi trebuit să meargă să fie scoase din registrul de la tribunal. Să vedem ce se va întâmpla. Sperăm ca acele cluburi care au boicotat azi această Adunare Generală Extraordinară să revină la gânduri mai bune şi împreună să ducem mai departe această federaţie", a adăugat preşedintele FRT.

Acesta a menţionat că Federaţia Română de Tenis a pierdut într-un an şi jumătate aproximativ 2 milioane de euro din finanţarea de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Noi sperăm să se rezolve cât mai repede această situaţie. Orice om îşi dă seama că e nevoie de această finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Noi vom scoate în mass-media anumite discuţii între cei care boicotează Federaţia Română de Tenis să vedeţi că e un adevărat complot. Pe ei nu îi interesează de conducere, pentru că noi, conducerea, nu suntem remuneraţi. Ei boicotează activitatea tenisului şi nu îşi dau seama că orice performanţă a unui copil duce la o activitate mai bună şi la Baia Mare, şi la Craiova, şi la Constanţa, peste tot. Noi de un an şi jumătate nu avem niciun ban de la MTS, dar chiar şi aşa FRT şi-a desfăşurat tot calendarul competiţional. Noi mergem mai departe cu tot boicotul şi ameninţările lor. Federaţia Română de Tenis a pierdut din finanţare în acest an şi jumătate cam 2 milioane de euro. Ca să nu mai punem la socoteală prejudiciul de imagine. Ce se întâmplă azi este extrem de grav. Dar Federaţia Română de Tenis nu a făcut niciun împrumut", a explicat Cosac.

MTS a refuzat să acorde finanţare FRF

"Cei de la Ministerul Tineretului şi Sporului au spus că toţi cei din familia tenisului românesc trebuie să pună umărul la rezolvarea acestei situaţii. FRT nu are duşmani, cu excepţia unora care nu înţeleg acest sport. Inclusiv foştii miniştri în perioada cărora nu am primit finanţare au fost invitaţi la meciurile de Fed Cup sau Cupa Davis. Noi invităm lumea să vadă cât de greu se organizează o astfel de întâlnire, dar şi vizibilitatea şi performanţele celor din lumea tenisului", a mai spus George Cosac.

Conform statutului, cei 54 de membri asociaţi trebuie să voteze acordarea de drepturi depline şi înscrierea în actul constitutiv a celorlalţi 317 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Tenis. După înscrierea în actul constitutiv a celor 317 membri afiliaţi va fi convocată o nouă Adunare Generală în cadrul căreia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri ai Comitetului Executiv.

George Cosac a câştigat al doilea său mandat la conducerea FRT la alegerile din 17 noiembrie 2017, fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenţi. Ministerul Tineretului şi Sportului nu a recunoscut alegerile, susţinând că la Adunarea Generală trebuiau să voteze doar membrii asociaţi. În consecinţă, MTS a refuzat să acorde finanţare Federaţiei Române de Tenis pe anul 2018.

Citește și: Simona Halep: Să fie recunoscută de Guvern şi finanţată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel