Tenis: Peste 190 de jucători din 22 ţări participă la ediţia a 8-a a turneului Junior Trophy U14

Peste 190 de jucători din 22 ţări participă la ediţia a 8-a a turneului Dr. Oetker Junior Trophy Bucharest, competiţie de categoria I în circuitul Tennis Europe rezervată jucătorilor sub 14 ani şi organizată la Centrul Naţional de Tenis (CNT) din Capitală între 20 şi 26 mai.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că turneul a progresat foarte mult de la prima sa ediţie. 'Aceasta este cea mai importantă competiţie de juniori până în 14 ani din această parte a Europei. Dovadă că de la o ediţie la alta turneul a progresat şi a devenit unul important în Europa, lucru arătat şi de participarea foarte numeroasă. Anul acesta avem un record al turneului, adică peste 190 de jucători din 22 ţări. Iar lucrul care ne bucură şi mai mult este că dintre cei 190, mai mult de jumătate sunt din România.

Acest turneu de categoria I demonstrează încă o dată că noi, românii, suntem capabili să organizăm competiţii de nivel mondial', a spus el. 'De remarcat că principalii favoriţi, atât în concursul băieţilor, cât şi în cel al fetelor, sunt de la noi din ţară. Le urăm succes tuturor şi chiar îi invit pe bucureşteni să vină să urmărească meciurile de la Centrul Naţional de Tenis pentru că aceşti copii talentaţi cu siguranţă vor face parte din primele reprezentative ale României în viitorul apropiat', a adăugat preşedintele FRT. George Cosac a menţionat că lipsa finanţării de la Ministerul Tineretului şi Sportului nu a pus sub semnul întrebării organizarea ediţiei a opta a turneului U14 de la Bucureşti. 'Nu a fost riscul să nu organizăm acest turneu, chiar dacă am fost fără finanţare. Federaţia Română de Tenis şi-a asigurat fondurile pentru competiţiile de obiectiv şi nu numai. Ne-am străduit să avem finanţare pentru toate competiţiile, de la copii până la seniori.

Sigur că de suferit au avut de suferit copiii, pentru că cele 2 milioane de euro de la MTS puteau fi investite în juniori', a precizat George Cosac. Ioan Cozma, general manager al sponsorului principal al competiţiei, a declarat că în 2020 suma pe care o va acorda se va mări având în vedere creşterea numărului de participanţi. 'Am pus bazele acestui turneu în urmă cu 8 ani, împreună cu Federaţia Română de Tenis. Şi cred că sunt singurul nebun care şi-a imaginat la început ce o să iasă din acest turneu. Iar povestea continuă, nu s-a terminat. Dr. Oetker Junior Trophy este turneu fantastic, am ajuns la 190 de participanţi, iar anul viitor nu îmi doresc decât să batem cifra de 200. Noi am sponsorizat în fiecare an cu o sumă standard, adică 10.000 de euro.

Dar având în vedere creşterea numărului de competitori va trebui să ridicăm puţin ştacheta în ceea ce priveşte finanţarea, pentru că, într-adevăr, costurile sunt mari. Aşa că la ediţia de anul viitor va trebui să venim cu bani mai mulţi de acasă', a afirmat Cozma. În cadrul conferinţei de presă, Federaţia Română de Tenis l-a premiat pe Mihai Alexandru Coman, multiplu campion naţional şi actualul număr 1 în clasamentul Tennis Europe la categoria de vârstă 14 ani. De asemenea, au primit Trofeul Tinere Talente cei mai buni juniori la masculin şi feminin la categoria Under 12, Eva Maria Ionescu şi David Carteputredă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel