Nadal, în semifinale la Australian Open după o victorie în cinci seturi în faţa lui Shapovalov - Video

Nadal, în semifinale la Australian Open după o victorie în cinci seturi în faţa lui Shapovalov / Foto: Instagram Rafael Nadal
Nadal, în semifinale la Australian Open după o victorie în cinci seturi în faţa lui Shapovalov / Foto: Instagram Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului Australian Open, unde speră să cucerească al 21-lea său titlu de Mare Şlem, după o victorie în cinci seturi, 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, în faţa canadianului Denis Shapovalov (nr. 14 ATP), marţi la Melbourne, pe o temperatură care a ajuns până la 32 de grade Celsius pe teren. 

Jucătorul iberic a avut nevoie de intervenţia unui fizioterapeut în cursul setului al patrulea şi s-a retras apoi la vestiare la încheierea setului respectiv, fapt care a stârnit furia lui Shapovalov, care avusese deja o discuţie cu arbitrul Carlos Bernardes şi cu Nadal însuşi, acuzând faptul că adversarul său a folosit prea mult timp între puncte, în cursul primului set, conform EFE.

VIDEO

Nadal, laureat la competiţia de la antipozi în 2009, îl va înfrunta miercuri pentru un loc în finală pe câştigătorul partidei dintre italianul Matteo Berrettini (7 ATP) şi francezul Gael Monfild (20 ATP).

Spaniolul a ajuns pentru a 36-a oară în cariera sa în semifinalele unui Grand Slam şi s-a apropiat de sârbul Novak Djokovic, care are 42 de apariţii în această fază şi ocupă locul al doilea pe o listă dominată de elveţianul Roger Federer, cu 46 de prezenţe în penultimul act al unui turneu major.

De asemenea, Nadal a deveni, la 35 de ani şi 241 de zile, al patrulea cel mai vârstnic jucător din era Open care a trecut de sferturile de finală la Melbourne Park, după Roger Federer şi australienii Ken Rosewell şi Malcolm Anderson. 

Organizatorii Openului Australiei acceptă purtarea de tricouri de susţinere pentru Shuai Peng

 Spectatorii de la Openul de tenis al Australiei vor putea purta tricouri de susţinere pentru jucătoarea chineză Shuai Peng, cu condiţia ca aceştia să nu aibă un comportament ostil, au anunţat, marţi, organizatorii turneului de Mare Şlem de la Melbourne, subiect care a creat duminică polemici în acest sens, informează AFP.

'Da, cu condiţia ca ei să nu aibă o atitudine ostilă care să genereze dezordine, ci să aibă o atitudine pacifistă', a declarat directorul executiv al Federaţiei australiene de tenis, Craig Tiley, adăugând că agenţii de securitate vor analiza situaţia de la caz la caz. Organizatorii Openului Australiei au declanşat o controversă cerând suporterilor să renunţe la tricourile care prezentau sloganul 'Unde este Peng Shuai'?, pe motiv că Australian Open 'nu autorizează îmbrăcămintea, banderolele sau pancartele politice', conform unui purtător de cuvânt al Federaţiei australiene de tenis.

Americanca de origine cehă Martina Navratilova, legenda tenisului cu 18 titluri de Mare Şlem (la simplu), a denunţat decizia organizatorilor ca fiind 'patetică', pe contul său de Twitter. 'Au existat neînţelegeri pentru anumite persoane care nu sunt aici şi nu au cu adevărat o vedere de ansamblu', a declarat, marţi, Craig Tiley. 'Problema este că în ultimele două zile, sute de persoane au venit cu un banner şi noi nu putem permite aşa ceva', a adăugat acesta.

'Nu există niciun motiv legal pentru a cere unui participant să nu mai poarte un tricou care scoate în evidenţă o problemă de drepturi ale omului'

'Dacă veniţi să vedeţi tenis, atunci totul este în regulă, dar în definitiv noi nu putem permite nimănui să cauzeze perturbarea turneului', a adăugat acesta. Această luare de poziţie intervine după ce presa locală a citat experţi în drepturile omului, afirmând că poziţia Tennis Australia ar putea fi ilegală. 'Nu există niciun motiv legal pentru a cere unui participant să nu mai poarte un tricou care scoate în evidenţă o problemă de drepturi ale omului', a afirmat, la rândul său, avocatul Michael Stanton pentru jurnalul The Age.

Ca răspuns la interdicţia organizatorilor, un militant australian în favoarea drepturilor omului a strâns peste 14.000 dolari australieni (peste 9.000 euro) pe platforma GoFundMe cu scopul de a imprima tricouri şi a le distribui spectatorilor în vederea finalei turneului feminin. Situaţia chinezoaicei Shuai Peng, fost lider mondial la dublu şi absentă de la Melbourne, a devenit o problemă de interes maxim pentru comunitatea tenisului şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului, după ce ea l-a acuzat de agresiuni sexuale pe fostul vicepremier Gaoli Zhang, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel