Tenis: Cupa Hopman va reveni în 2021

 Cupa Hopman, competiţie de tenis pe echipe mixte, se va desfăşura din nou începând din 2021, după ce şi-a pierdut tradiţionalul său loc de Anul Nou în calendar, a anunţat preşedintele Federaţiei internaţionale de tenis (ITF), David Haggerty, citat de agenţia Reuters. 

Anul acesta, la cea de-a 31-a sa ediţie, Roger Federer a condus echipa Elveţiei la victorie în faţa Germaniei, la Perth, în ceea ce suporterii şi jucătorii s-au temut că ar putea fi cântecul de lebădă al Cupei Hopman. Noua competiţie masculină pe echipe ATP Cup, care se va disputa la Sydney, Brisbane şi Perth, cu premii totale de 20 milioane euro şi puncte în clasamentul mondial, a înlocuit Cupa Hopman în programul care precede primul turneu de Mare Şlem al anului, Openul Australiei, însă Haggerty insistă că turneul rezervat echipelor mixte va reveni.

'Cu siguranţă', a declarat pentru Reuters oficialul american, reales luna trecută pentru un al doilea mandat de preşedinte al ITF. 'Planul nostru este să o reintroducem în 2021. Nu avem un plan pentru Cupa Hopman în 2020, însă vom cerceta piaţa pentru a vedea care este interesul şi avem deja câteva întrebări', a adăugat preşedintele ITF, care consideră că acest turneu mixt reprezintă un important mijloc de acţiune al Federaţiei internaţionale de tenis în favoarea egalităţii în sport. Haggerty a precizat, totodată, că există flexibilitate în legătură cu locul şi perioada anului în care se va disputa Cupa Hopman, neexcluzând posibilitatea ca aceasta să se deruleze tot în Australia, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel