Tenis: George Cosac speră ca Ion Ţiriac să stea mai mult de şase luni la preşedinţia federaţiei

Fostul preşedinte al FRT, George Cosac, a declarat, miercuri, la finalul Adunării Generale a Federaţiei Române de Tenis, că speră ca noul preşedinte, Ion Ţiriac, să stea în funcţie mai mult de şase luni, aşa cum a anunţat.

'Sigur că nici domnul Ţiriac nu are o baghetă magică, pentru că dacă am avea o baghetă magică l-am pune pe preşedintele ţării să schimbe ţara peste zi. Va încerca, nu ştie dacă va reuşi, dar va încerca. Dar dacă cluburile, antrenorii, nu vor pune umărul, cu siguranţă că nu vom reuşi nimic. Pofta de mâncare vine mâncând şi eu cred că dacă se va vedea că se mişcă lucrurile nu cred că va renunţa atât de uşor. Dacă va renunţa se va face Adunare Generală de alegeri şi să va alege un nou preşedinte şi se va merge mai departe. Indiferent cum se numeşte preşedintele, federaţia trebuie să meargă mai departe', a declarat Cosac.

Ales miercuri vicepreşedinte al federaţiei, Cosac a caracterizat mandatul său ca unul de succes şi nu exclude varianta de a mai candida la funcţia de preşedinte în viitor. 'Consider că foarte multă lume din sport mă cunoaşte şi îmi cunoaşte caracterul. Când am fost ales preşedinte am fost conştient că nu vin pe viaţă ci pe o perioadă determinată şi iată că această perioadă deocamdată s-a terminat, poate că voi mai candida pe viitor, depinde ce va rezerva viitorul. Sunt mândru că această ştafetă este preluată de domnul Ţiriac şi că mandatul meu a fost mandatul cu cele mai multe reuşite din istoria Federaţiei Române de Tenis. Este mandatul cu cele mai multe proiecte realizate şi implementate, cu cele mai multe competiţii organizate, cu cel mai mare concurs de tenis şi altele', a mai spus George Cosac.

Ion Ţiriac a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional, desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis. La alegeri au fost cinci candidaţi, dar Marius Vecerdea a obţinut 11 sufragii, iar Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu nu au obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate. La Adunarea Generală de Alegeri au avut drept de vot cei 54 de membri asociaţi (n.r. - membrii semnatari ai Actului Constitutiv al Federaţiei Române de Tenis), iar pentru întrunirea cvorumului este nevoie de prezenţa a 36 dintre aceştia. Fostul tenisman, preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român între 1998 şi 2004, îi succede astfel la conducerea FRT altui jucător de tenis, George Cosac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel