Tehnocratul dorit de Băsescu: Sorin Mândruţescu, şeful Oracle România

În mediile guvernamentale circulă un nou nume de premier independent/tehnocrat.  Preferatul lui Traian Băsescu ar fi Sorin Mândruţescu, şeful companiei Oracle în România.

În vârstă de 41 de ani, acesta a preluat funcţia de CEO în filiala locală a gigantului american de soft în 2008, lucrând în firmă din 2001. Numele său a mai fost vehiculat în septembrie 2010, când Mândruţescu s-ar fi aflat, potrivit presei, pe o listă înaintată de premierul Boc preşedintelui Băsescu, în vederea remanierii. Atunci era luat în calcul pentru postul lui Gabriel Sandu, de ministru al Comunicaţiilor.

Relansarea temei premierului independent a fost făcută chiar de preşedinte, luni, într-o emisiune televizată, la scurtă vreme după consultările cu PDL pe tema guvernării.

Directorul general al Oracle Romania este şi presedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) el înlocuind-o pe Alexandra  Gătej, fosta şefă a Unilever. Aceasta a plecat de la conducerea AmCham direct la Cotroceni, pentru a fi ...consiliera lui Băsescu. Şi numele dnei Gătej a fost vehiculat pentru postul de premier-tehnocrat. Până la urmă,  ea a părăsit viața publică, în urma unor acuzații de colaborare cu Securitatea.

Traian Băsescu a declarat la TVR că deocamdată România are premier, dar dacă va fi cazul dispune de soluţii pentru înlocuirea lui Emil Boc.

"Dacă moţiunea de cenzură nu trece, Guvernul are premier. Nu am avut nicio discuţie cu Emil Boc", a spus şeful statului

"Nu mă tem că dacă ajung la o înţelegere cu partidele din Coaliţie ar fi posibil să nu treacă Guvernul. Nu plec niciodată la război fără muniţie. Deocamdată România are premier. Am soluţii, dar în momentul de faţă Guvernul are un premier care are destule de făcut. Voi relua discuţiile atunci când va fi cazul.", a adăugat preşedintele

Citeşte şi:

De Ce a comandat Băsescu diversiunea cu ”schimbarea lui Boc”

Sorin Mândruțescu, tehnocratul lui Băsescu, a confirmat că se pregătește să devină premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel