Revoltă împotriva morții. Povestea lui Oscar care la 10 ani suferă de o boală incurabilă

Emoție și lacrimi în ochii oamenilor care au venit în sala să vadă o mică parte din spectacolul "Rapsodie-n roz" pentru a cunoaște povestea lui Oscar, un copil în vârstă de zece ani care suferă de o boală incurabilă. Frumusețea spectacolului vine și din faptul că acest copil, al cărui suflet curat se revoltă împotriva fricii de moarte, este interpretat de Alexandru Repan, actorul care a împlinit de curând 74 de ani de viață și 54 de carieră.

Pe aceeași scenă, în spectacolul "Rapsodie-n roz", o regăsim și pe frumoasa Andreea Măcelaru Șofron care interpretează un rol extrem de frumos - "Tanti Roz".

Cine este Oscar

Oscar este un băiețel bolnav care încearcă să nu renunțe la partea frumoasă a vieții - la cea de a visa. Are în suflet frica de moarte, dar există o ființă care îl ajută să treacă mai ușor peste tot. Este vorba despre Tanti Roz, asistenta care îl îngrijește cu multă dragoste. Este povestea unui copil care trăiește captiv într-un salon de spital și care trăiește în 12 zile câți alții într-o viață. Interpretarea maestrului Alexandru Repan face din acest spectacol rețeta succesului. Ce veți vedea  pe scenă și veți simți în public? Emoție, splendoare și candoare. Și veți avea ochii în lacrimi, dovadă că maestrul a reușit ce și-a propus - să atingă cea mai sensibilă coardă a sufletului omului venit să ia parte la o felie de viață.

Alexandru Repan, despre "Rapsodie-n roz"

"Am citit acest roman și am fost convins că trebuie să-l joc. Ce m-a determinat să fac acest gen de spectacole este o dilemă pe care am avut-o atunci când am citit romanul. Personajul principal are zece ani, deci imposobil de distribuit, iar fata are o mie de miliarde de ani... Atunci mi-am spus că dacă nu este posibil să fie pe scenă un băiețel de zece ani și o actriță măcar de 100 de ani, nu are niciun rost. Din acest motiv, am inventat situația. Am adus un om bătrân în locul celui de zece ani și am adus o tânără în locul celei bătrâne. Spectacolul se petrece într-un spațiu nu ireal, dar nedefinit. Băiatul acesta se va mișca în ultimele 12 zile din viața lui sau după ce a murit - nu se știe niciodată - în lumea îngerilor. Așa am transformat-o pe Tanti Roz într-un înger", a spus Alexandru Repan la conferința de presă care a avut loc miercuri la Teatrul Nottara.

În luna martie va avea loc lansarea piesei "Rapsodie-n roz".

Distribuţia: Oscar – Alexandru REPAN Tanti Roz – Andreea MĂCELARU ŞOFRON Violoncel: Ella BOKOR / Ioana STANCIUC Pian: Alexandru PETROVICI Regia şi adaptarea scenică: Alexandru REPAN Decorul, light-designul şi conceptul video: Iulian BĂLŢĂTESCU Costumele: Irina MARINESCU Ilustraţia muzicală: Alexandru PETROVICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel