Tăriceanu, mesaj: Îmi vine greu să cred. Culmea ironiei

Ema Apostu / 20 iul 2019 / 19:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj pe Facebook.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Zilei Aviației, urându-le la mulți ani celor care slujesc zborul românesc. El a amintit că tot în această perioadă sărbătorim 50 de ani de când primul om a ajuns pe lună.

„O zi de excepție azi: nu doar că e ziua unui mare sfânt, Prorocul Ilie Tesviteanul, prilej pentru a le ura tuturor românilor care îi poartă numele un călduros -La mulți ani!-, dar e și Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. A acelor oameni bravi care au cucerit cerul și care, nu o dată, și-au vărsat și sângele, acolo sus, luptând pentru apărarea patriei în cele două războaie mondiale. Tuturor Icarilor care slujesc zborul românesc le urez -La mulți an-", și-mi exprim recunoștința veșnică față de cei care nu mai sunt printre noi", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

 „Îmi vine greu să cred.."

 

Președintele Senatului a amintit că au trecut 50 de ani de cânt primul om a ajuns pe lună.

„Și mai menționez că, tot azi, e o altă mare aniversare. Îmi vine greu să cred că a trecut o jumătate de secol de când Omul a ajuns pe Lună. A fost un eveniment care ne-a făcut să ne simțim cu adevărat măreți, ca specie, care ne-a făcut să simțim că suntem destinați unor lucruri accesibile, cândva, doar imaginației. Noi, românii, am fost singura țară comunistă care a transmis în direct aselenizarea și am urmărit-o, cu sufletul la gură, culmea ironiei, la televizoarele noastre sovietice. Să le mulțumim încă o dată acelor adevărați eroi pe nume Neil Armstrong, Edward -Buzz- Aldrin și Michael Collins, care, acum 50 de ani, au ajuns pe Lună, pentru că ne-au arătat că visele pot deveni realitate", a susținut Tăriceanu.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25