Tăriceanu: "O informaţie în premieră..."

Tăriceanu a remarcat pentru presă, vineri, că noul cabinetul nu a devenit mai stufos, pentru că numărul de miniştri a rămas acelaşi.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că funcţia de vicepremier pentru care a fost propusă Ana Birchall subliniază importanţa domeniului pe care aceasta îl va coordona, el subliniind că numărul de miniştri ai Cabinetului Dăncilă va fi acelaşi cu cel din Guvernul Tudose.

'Nu a devenit mai stufos. Numărul de membri ai Cabinetului rămâne acelaşi. Această funcţie (a lui Birchall - n.r.) este gândită să sublinieze importanţa domeniului pe care îl va coordona viceprim-ministrul la care faceţi referire', a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Întrebat despre Radu Oprea, propus de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru portofoliul Mediului de Afaceri şi care ar fi trimis în judecată, Tăriceanu a spus:

'E o informaţie în premieră pe care o daţi. Nu cunosc aceste lucruri referitoare la domnul Oprea, dar vreau să subliniez că în frenezia care a cuprins în ultimii ani activitatea parchetelor în România, cred că din mediul politic foarte puţină lume a rămas fără să se trezească fără un dosar pe cap. Am observat şi altceva - că unii care au fost acuzaţi, chiar privaţi de libertate luni de zile, ulterior au fost achitaţi şi lucrul acesta cred că ne-ar obliga pe toţi la o anumită rezervă şi cel puţin la a considera în mod serios prezumţia de nevinovăţie ca un factor cheie în aprecierea celor care sunt la un moment dat vizaţi de asemenea acţiuni'.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28