Țara în care dacă ai un animal de companie poți ajunge la închisoare: Câinii sunt capturați, duși la zoo sau în deșert

Țara în care dacă ai un animal de companie poți ajunge la închisoare / Foto: Pixabay
Țara în care dacă ai un animal de companie poți ajunge la închisoare / Foto: Pixabay

Într-o țară, cei care au un animal de companie ar putea ajunge în curând la închisoare.

În Iran, cei care au un animal de companie ar putea ajunge în curând la închisoare.

"Se uită la mine cu ochii lui inocenți și frumoși. Îmi cere să-l scot la plimbare, dar nu îndrăznesc. Vom fi arestați.", spune Mahsa.

Mahsa, care are un câine, se referă la un nou val de arestări ale proprietarilor de animale de companie și confiscări ale animalelor acestora în capitala iraniană, Teheran. Poliția de acolo a anunțat recent că plimbarea câinilor în parcuri este o crimă. Interdicția a fost justificată ca măsură de "protejare a siguranței publicului", scrie BBC.

Legea care ar putea interzice animalele de companie în Iran



În același timp, parlamentul iranian ar putea aproba în curând proiectul de lege privind protecția drepturilor publicului împotriva animalelor, care ar restricționa deținerea de animale de companie în general. Potrivit legii propuse, deținerea de animale de companie ar fi supusă unui permis eliberat de un comitet special. De asemenea, ar exista o amendă minimă de aproximativ 800 de dolari pentru "importul, cumpărarea și vânzarea, transportul și păstrarea" unor specii de animale, inclusiv animale de companie obișnuite, cum ar fi pisici, țestoase și iepuri.

"Dezbaterile în jurul acestui proiect de lege au început în urmă cu mai bine de un deceniu, când un grup de parlamentari iranieni a încercat să promoveze o lege prin care să confiște toți câinii și să-i dea la grădini zoologice sau să-i lase în deșert.", a declarat dr. Payam Mohebi, președintele Asociației Veterinare din Iran și un oponent al proiectului de lege.

"De-a lungul anilor, au schimbat acest lucru de câteva ori și chiar au discutat despre pedepse corporale pentru proprietarii de câini. Dar planul lor nu a ajuns nicăieri", a mai spus acesta.

De ce vor să interzică animalele de companie

Păstrarea câinilor a fost întotdeauna obișnuită în zonele rurale ale Iranului, dar animalele au devenit și un simbol al vieții urbane în secolul al XX-lea. Iranul a fost una dintre primele țări din Orientul Mijlociu care a adoptat legi privind bunăstarea animalelor, în 1948, iar guvernul a finanțat prima instituție care a sporit drepturile animalelor. Chiar și familia regală a țării avea câini ca animale de companie. Dar Revoluția Islamică din 1979 a schimbat multe aspecte ale vieții iranienilor și a câinilor lor.

Animalele sunt considerate impure în tradiția islamică. În ochii noului regim, câinii au devenit, de asemenea, un simbol al "occidentalizării" pe care a căutat să o înfrâneze.

"Nu a existat o reglementare solidă cu privire la deținerea de câini. Forțele de poliție arestează oameni pentru că și-au plimbat câinii sau chiar că i-au purtat în mașini, pe baza interpretării lor a ceea ce ar putea fi văzut ca simboluri ale occidentalizării", a declarat pentru BBC Dr. Ashkan Shemirani, un medic veterinar din Teheran.

Dr. Shemirani a spus că autoritățile au creat chiar și o "închisoare" pentru animalele de companie confiscate.

"Am auzit o mulțime de povești de groază din acel loc. Animalele au fost ținute multe zile în spații deschise, fără hrană sau apă adecvată, în timp ce proprietarii câinilor treceau prin tot felul de probleme legale", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel