Sute de prahoveni din mediul rural vor beneficia de analiza și consultații medcale  gratuite

Caravana  de servicii medicale, un proiect al Consiliului Județean Prahova, finanțat de OMV Petrom, ajunge și în comunele Cărbunești, Predeal Sărari și Șirna.

Starea de sănătate a locuitorilor din Prahova, prevenţia bolilor şi identificarea încă din primele stadii a unor afecțiuni grave constituie una dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. Un proiect în acest sens, derulat cu mare succes în comunităţile rurale, este „Caravana de servicii medicale“, realizat în parteneriat cu OMV Petrom şi Asociaţia Medcorp.

După analizele şi consultaţiile acordate gratuit în comunele Salcia si Gura Vadului, în această toamna vine rândul şi localnicilor din Cărbuneşti, Predeal Sărari şi Şirna să beneficieze de astfel de servicii.

În această perioada, Caravana este în derulare la Cărbuneşti, unde au fost deja recoltate analizele pentru aproximativ 100 de persoane, urmând ca la sfârşitul săptămânii să fie acordate şi consulaţiile de specialitate (cardiologie, medicină internă, oftalmologie, dermatologie şi imagistică medicală).

Vezi și: Iulian Dumitrescu: Investiții de 690 milioane de euro în rețelele de apă și canal din Prahova

În comuna Predeal Sărari, Caravana de servicii medicale va ajunge în intervalul 22-29 octombrie, iar la Şina, în perioada 5-12 noiembrie.

Proiectul îşi propune sa vina în întâmpinarea populaţiei din mediul rural, defavorizată din punct de vedere financiar sau al accesului la servicii sanitare.

Anul acesta, aproximativ 200 de localnici din comunele Salcia şi Gura Vadului au fost evaluaţi în cadrul proiectului amintit.

Acţiunile vor continua şi în 2023 în alte comune din Prahova. În paralel, se va desfăşura un program de verificare telefonică a pacienţilor care au beneficiat de program, cu scopul de a le monitoriza starea de sănătate şi modul în care s-au conformat recomandărilor specialiştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel