SUSPENDARE BĂSESCU. Replica lui Tăriceanu, după ce PSD l-a lăsat în aer

Călin Popescu Tăriceanu le transmite social-democraților că nu e timpul pierdut să semneze pentru suspendarea președintelui Băsescu, după ce liderii PSD s-au arătat retincenți în fața demersului inițiat de șeful Senatului.

Președintele PLR spune că PSD privește suspendarea prin prisma unei serii de "considerente de ordin tactic", potrivit Agerpres.

"Am deschis lista de semnături și am văzut care sunt poziționările pe scena politică. (...) Există, pe de o parte Alianța Creștin Liberală care s-a manifestat în mod clar împotrivă, împreună cu, evident, (...) cunoscuta doamnă Udrea, susținătoarea înfocată a președintelui. Acum se dovedește că și domnul Iohannis îi calcă pe urme cu multă demnitate și bățoșenie și, de cealaltă parte, PSD-ul. (...) Sigur că la PSD în momentul de față, din câte am înțeles, urmează să facă o discuție, o analiză, au o serie de considerente de ordin tactic, se gândesc unii dacă ar fi bine, dacă e momentul potrivit, dacă merită pe ultima perioadă de mandat, dacă nu cumva lucrul acesta i-ar servi lui Băsescu", a afirmat Tăriceanu, prezent la deschiderea anului școlar 2014-2015 la două colegii din municipiul Ploiești.

Șeful Senatului nu poate candida la Președinție din partea PLR

Președintele Senatului a arătat că, atunci când a decis suspendarea șefului statului, a avut în vedere și aceste considerente, însă a pornit demersul său de la principii pentru că 'trebuie făcut ceea ce este corect'.

"Sunt o serie de considerente pe care le-am avut și eu în vedere când am decis suspendarea, însă eu am plecat de la principii și nu de la considerente de ordin politic. Eu cred că într-un astfel de demers nu fac calculul ce câștig și ce pierd. Așa cum am arătat și în trecut, nu mă interesează ceea ce pierd, cred că trebuie făcut ceea ce este corect, iar în cazul de față principiul respectării Constituției și a legilor cred că trebuie pus mai presus de orice alt considerent politic", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu încă mai așteaptă sprijinul PSD în chestiunea suspendării

În context, președintele PLR a arătat că lista de semnături rămâne deschisă și îi așteaptă pe social-democrați să semneze pentru demararea procedurii de suspendare a președintelui Băsescu.

"Prin urmare lista de semnături rămâne deschisă și dacă colegii de la PSD consideră că altul ar fi mai potrivit ca moment al suspendării, nu turul unu, poate turul doi sau, în sfârșit, lista rămâne deschisă și aștept cu toată bucuria să-și pună semnăturile să putem demara procedura de suspendare", a mai spus președintele Senatului, arătând că, din punctul său de vedere, considerentele care ar susține ideea suspendării președintelui Traian Băsescu "sunt destul de solide" pentru a-i convinge pe cei de la PSD să susțină acest demers.

"Putem să avem abordări diferite. Unii au considerat că acest demers ar fi ca urmare a unei înțelegeri între Partidul Liberal Reformator și PSD. Iată că se dovedește că de așa ceva nu poate fi vorba, avem abordări diferite în această privință și sigur că eu îmi păstrez considerentele și analiza pe care am făcut-o", a mai declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel