SUSANNA, istoria unei melodii de neuitat-VIDEO

Melodia "Susanna" a fost lansată în 1983, de grupul olandez VOF de Kunst, mai cunoscut sub denumirea The Art Company, cântecul fiind scris de Caroline Bogman și Ferdi Lancee. În Olanda melodia a ajuns rapid pe primul loc în Single Top 100.

În 1984, melodia a fost preluată de Adriano Celentano, care a relansat-o cu versuri în limba italiană pe albumul său I miei americani, ce cuprindea coveruri după cele mai cunoscute hituri, între care și celebra "Michelle" din repertoriul formației The Beatles.

Varianta lansată de Celentano a fost reorchestrată, la noua formă contribuind Michele del Prete, Sergio Caputo și Adriano Celentano.

În 1986 melodia Susanna a fost înregistrată de Luis Javier Piedrahita Gaviria (Fausto) cu Hispavox recordings, versiunea cântărețului columbian devenind foarte cunoscută în America latină.

Alt celebru artist care a preluat în repertoriu melodia Susanna este Ricky Martin, care a înregistrat o versiune în limba spaniolă, cu titlul "Susana", pe care a inclus-o în albumul său de debut solo Ricky Martin și a lansat-o ca single în 1992. De asemenea, Ricky Martin a filmat și un videoclip pentru această melodie. (Sursa: Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel