Sunt bărbaţii mai atraşi de femeile vulnerabile?

barbatii fac sex, femeile fac dragoste
barbatii fac sex, femeile fac dragoste

O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite, de la Universitatea Austin din Texas. a realizat un studiu pentru a descoperi preferinţele bărbaţilor în cazul femeilor. În urma experimentului s-a demonstrat că bărbaţii au fost atraşi mai mult de femeile care prezentau o vulnerabilitare psihologică mai mare.

Studiul a fost realizat pe baza unui eşantion reprezentativ de indivizi, barbaţi şi femei, care au trebuit să schiţeze o listă cu 88 de factori care le fac pe femei să pară mai “exploatabile” – cum ar fi cele care işi muşcă o buză sau sunt somnoroase – ori sugerează că sunt în căutare de atenţie.

Apoi, au arat fotografii cu femei afişând genul de comportament descris în lista respectivă altor 76 de barbăţi şi le-au cerut să evalueze cât de atrăgatoare sunt.

O vulnerabilitate fizică, cum ar fi înălţimea redusă, nu i-a făcut pe bărbaţi să declare că sunt atraşi sexual de aceste femei.

Însă o vulnerabilitate de tip psihologic – femei imature sau mai puţin inteligente, sau chiar idioate – i-a facut pe barbaţi să le considere mai atragatoare din punct de vedere sexual, conform studiului.

Femeile infantile si prostuţe au fost apreciate mai mult decat cele inteligente, considerate a fi mai sexy. Însă interesul bărbaţilor a scăzut brusc atunci când au fost întrebaţi cât de dispuşi sunt să stabilească o relaţie de lungă durată cu o femeie "prostuţă”.

Studiul concluzionează: “Evaluarea imediată a vulnerabilităţilor unei femei poate fi cheia activării mecanismului psihologic referitor la exploatarea sexuala”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel