“Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, reconstituirea unei lumi

Suleyman-Magnificul
Suleyman-Magnificul

Intrigi politice de la curtea celebrului sultan Suleyman sau povești amoroase din haremul său, precum și elementele de cultură și civilizație ale perioadei otomane din secolul al XVI-lea sunt doar câteva din ingredientele noului serial difuzat de postul Kanal D, începând de luni, 10 septembrie, de la ora 20.00. “Suleyman magnificul – Sub domnia iubirii” (titlu original: Muhtesem Yuzyil) reclădește în detaliu o lume de mult apusă, când în fruntea Imperiului Otoman se afla Suleyman Magnificul, unul dintre cei mai străluciți conducători și strategi ai lumii.

Bucurându-șe de un succes răsunător în cele peste 40 de țări în care a fost difuzat și lansând adevarate curente în modă, “Suleyman magnificul – Sub domnia iubirii” este filmat intr-un décor care imită la scara 1:1 Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o adevărată bijuterie arhitecturală în care au locuit de-a lungul timpului sultanii și haremurile lor.

Grație și talentului și dăruirii cu care designerii serialului au reușit să reconstituie decorurile și straiele secolului al XVI-lea, precum și bijuteriile pe care le purtau atât femeile, cât și bărbații de la curtea celebrului sultan Suleyman, la Istanbul, și nu numai, doamnele și domnișoarele au început să caute în magazine și chiar să își confecționeze rochii și bijuterii de inspirație otomană.

“La început, am crezut că nu putem face asta, că e mult prea complicat, aproape irealizabil. A fost greu pentru că, din păcate, nu găseam documente scrise cu descrierea costumelor. Am fost nevoiți să cercetăm miniaturile și costumele expuse în Topkapi”, a povestit Serdar Basbug, designerul costumelor.

Pe Meryem Uzerli, actrița care o interpretează pe Hurrem, soția sultanului, autenticitatea și frumusețea rochiilor au ajutat-o să intre mult mai ușor în rol, în timp ce Halit Ergen, actorul care îl interpretează pe sultanul Suleyman a fost copleșit de frumusețea și grandoarea podoabelor, recunoscând, totodată, că acest lucru l-a ajutat foarte mult să își asimileze și mai repede partitura actoricească. “Sunt multe scene în care purtam bijuterii de sute de mii de dolari pe noi. Când port turbanul, costumele, bijuteriile, mă simt foarte aproape de secolul acela și de sultanul Suleyman”, a declarat actorul.

“Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” este serialul care atrage și datorită frumuseții interioarelor palatului în care trăiesc Sultanul și femeile din haremul său. Filmat într-un decor care imită la scara 1:1 Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o adevărată bijuterie arhitecturală în care au locuit de-a lungul timpului sultanii și haremurile lor, serialul care va fi prezentat în fiecare luni și marți, de la ora 20.00 la Kanal D, prezintă un spectacol al grandorii de la curtea celui mai puternic sultan al tuturor timpurilor, o adevărată călătorie în orientul secolului al XVI-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel