SUA trimit 3.000 de militari suplimentari în Arabia Saudită

Ministrul american al apărării a autorizat desfăşurarea a 3.000 de soldaţi suplimentari şi trimiterea de echipament militar, în special rachete Patriot, în Arabia Saudită, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii vineri de Pentagon, informează Reuters, dpa şi AFP.

Decizia a fost luată după o convorbire telefonică între ministrul american al apărării, Mark Esper, şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman. "Secretarul apărării Esper l-a informat pe prinţul moştenitor şi ministrul apărării Muhammad bin Salman în această dimineaţă despre desfăşurarea de militari suplimentari pentru asigurarea şi consolidarea apărării Arabiei Saudite", informează Pentagonul în comunicat.

"Acesta reprezintă un contingent suplimentar de 3.000 de soldaţi a căror misiune s-a prelungit sau a fost autorizată în ultima lună", a precizat Pentagonul. "SUA nu caută conflictul cu regimul iranian", adaugă comunicatul.

Cea mai recentă desfăşurare de militari americani a avut loc la sfârşitul lui septembrie, după atacul asupra unei rafinării pus de Washington pe seama Iranului.

Din ultimul lot de echipament care urmează a fi trimis în Arabia Saudită fac parte două escadroane de avioane de vânătoare, două baterii Patriot şi un sistem de apărare anti-aeriană THAAD.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27