Sancțiuni Iran. Trump a semnat ”nota de plată”. Situație dezastruoasă pentru Teheran

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Statele Unite au impus noi sancțiuni Iranului. Anunțul a fost făcut chiar de Mike Pompeo.

Pompeo a anunțat în urmă cu puțin timp că SUA au impus noi sancțiuni Iranului, aflat oricum în criză profundă. Sancțiunile sunt în mai multe domenii, inclusiv cel economic, potrivit DefeseRomania.

Donald Trump anunțase deja posibile noi sancțiuni după atacul Iranului împotriva obiectivelor militare americane din Irak.

Pompeo a reiterat faptul că generalul Qassan Soleimani, asasinat de SUA în Irak pe 3 ianuarie, plănuia ”atacuri iminente” asupra Statelor Unite.

În total, opt oficiali iranieni sunt vizaţi de noua serie de sancţiuni, printre ei fiind şi secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională, Ali Shamkhani, informează și Agerpres.

Cele mai mari companii iraniene din sectorul siderurgic, producătoare de oţel, cupru şi aluminiu, sunt de asemenea ţinta acestor sancţiuni impuse de SUA ca represalii după atacul iranian cu rachete balistice asupra unor baze americane din Irak, executat de Iran tot ca represalii după uciderea generalului Qassem Soleimani.

Potrivit secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, pe lista de sancţiuni sunt 17 producători de metale şi societăţi miniere iraniene, o reţea de trei entităţi domiciliate în China şi Seychelles, o navă folosită pentru comercializarea produselor siderurgice iraniene şi pentru achiziţia de materiale de producţie esenţiale societăţilor metalurgice în Iran.

Mai sunt vizate de noile sancţiuni şi societăţi iraniene din sectoarele construcţiilor, textilelor şi prelucrării industriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel