SUA acordă permise de rezidenţă temporară venezuelenilor

Foto cu caracter ilustrativ - SUA / Imagine de Angelique Johnson de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ - SUA / Imagine de Angelique Johnson de la Pixabay

SUA acordă permise de rezidență temporară venezuelenilor, pentru o perioadă de 18 luni. 

Washingtonul intenţionează să acorde permise de rezidenţă temporară venezuelenilor care au fugit în Statele Unite, a anunţat luni un oficial guvernamental, citat marţi de agenţia DPA.

Secretarul pentru securitate internă Alejandro Mayorkas desemnează Venezuela pentru Statut Protejat Temporar timp de 18 luni până în septembrie 2022, a anunţat departamentul într-un comunicat.

Acest lucru va permite cetăţenilor venezueleni - şi persoanelor fără cetăţenie cu ultima rezidenţă în Venezuela - care trăiesc în prezent în SUA să depună cereri iniţiale pentru statut, dacă îndeplinesc cerinţe de eligibilitate.

Persoanelor cu acest statut li se permite de asemenea să muncească. Guvernul Statelor Unite estimează că va primi aproximativ 320.000 de cereri.

'Condiţiile de viaţă din Venezuela dezvăluie o ţară marcată de turbulenţe, incapabilă să-şi protejeze propriii cetăţeni', a spus Mayorkas. 'În circumstanţe extraordinare şi temporare precum acestea, Statele Unite acţionează pentru a-i sprijini pe cetăţenii venezueleni eligibili deja prezenţi aici', a adăugat el.

Un oficial a precizat de asemenea că administraţia preşedintelui Joe Biden vrea să revizuiască sancţiunile impuse ţării bogate în petrol de predecesorul său Donald Trump.

'Trebuie să recunoaştem că sancţiunile unilaterale din ultimii patru ani nu au reuşit să se reflecte în rezultatul electoral în această ţară', a spus el. Venezuela este blocată într-o luptă pentru putere între guvernul preşedintelui Nicolas Maduro şi opoziţie, condusă de Juan Guaido. Criza politică a provocat grave penurii în ţara bogată în petrol, declanşând un dezastru umanitar, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel