Stolojan: Sistemul de pensii nu mai este sustenabil

stolojan
stolojan

Sistemul de pensii nu mai este sustenabil, a declarat, vineri, europarlamentarul Theodor Stolojan, atrăgând atenția că se impune trecerea la sistemul în care fiecare individ să-și constituie propriul fond de pensii în timpul vieții active.

Sistemul de pensii, orice i-aţi face, nu mai este sustenabil. Sub nicio formă. Şi nu discutăm aici de faptul că din bugetul de stat trebuie să tai tot timpul, ştiu eu, 2-3 miliarde de euro, ca să acoperi deficitul la sistemul de pensii. Problema e pe fond. În condiţiile în care ai atâţia români care lucrează în străinătate, în condiţiile în care în următorii 20-25 de ani România are de recuperat din diferenţele faţă de ţările dezvoltate, trebuie trecut de la sistemul actual, în care cei care lucrează plătesc contribuţii pentru cei care se află la pensie, la sistemul în care fiecare individ îşi constituie propriul fond de pensii în timpul vieţii active, a declarat Stolojan, citează Agerpres.

Europarlamentarul a afirmat că pe măsură ce o astfel de măsură întârzie și problema va fi mult mai dificil de rezolvat.

”Gândiţi-vă că astăzi sunt 3,5 milioane de pensionari care au pensie sub 1.000 de lei. Nimeni nu poate face absolut nimic substanţial pentru aceştia, de aceea sistemul trebuie schimbat, a mai adăugat Theodor Stolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel