Știați acest lucru despre Olanda? Obiceiul comun care vă va surprinde

Mulți turiști care aleg ca destinație Olanda se miră de un obicei surprinzător al locuitorilor țării.

Mulți turiști care aleg ca destinație Olanda se miră de un obicei surprinzător al locuitorilor țării, conform CNN. Atunci când te plimbi noaptea pe străzile Amsterdamului sau în alte orașe, poți vedea înăuntru caselor oamenilor.

Acest lucru se întâmplă pentru că olandezii nu-și închid niciodată storurile sau draperiile. De obicei, olandezii nici măcar nu au asemenea obiecte în casele lor.

Un obicei comun

Locuitorii Olandei nu consideră acest lucru ciudat. Este atât de comun în cultura țării, încât cercetătorii nu reușesc să înțeleagă de ce olandezii țin atât de puțin la intimitatea lor.

Cea mai populară explicație pentru acest comportament este religia. Protestanții au o tradiție calvinistă care insistă asupra faptului că oamenii onești nu au ce să ascundă. Tragerea draperiilor ar putea însemna opusul. Așadar, dacă lași oamenii să privească înăuntrul casei, arăți faptul că ești o persoană decentă.

Alte explicații mai puțin religioase

O altă explicație este „datul mare" cu posesiile materiale. Odată ce standardele de trai au crescut cu timpul, materialele și interioarele caselor au devenit mai luxoase și mai opulente. Chiar și acum, oamenii vor să-și arate bucătăriile pe comandă, canapelele de designer și cele mai noi televizoare cu ecran plat.

În contextul actualei crize de sănătate globale, o ultimă explicație are la fel de mult sens. Oamenii vor pur și simplu să se uite cât mai mult pe geam. Olandezii privesc pe fereastră la lumini, agitație și aglomerație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel