SRS: Băsescu a folosit bani negri în campania din 2004. Năstase a fost condamnat pentru aceeași faptă

Președintele Traian Băsescu a fost acuzat, de la tribuna Senatului, de Sorin Roșca Stănescu că ar deține conturi în bănci aflate în Seychelles. La numai o zi de la aceste acuze, senatorul liberal publică și dovezile care îl incriminează pe șeful statului. Astfel, SRS arată că, în 2004, Traian Băsescu a folosit în campania prezidențială bani negri proveniți de la o bancă din Cipru.

[caption id="attachment_385906" align="alignnone" width="640"] Conferința extraordinară de presă a Alianței PNL-PD, în care Theodor Stolojan și-a anunțat retragerea din cursa prezidențială și din viața politică din cauza unor acute probleme de sănătate, 2 octombrie, 2004.[/caption]

Potrivit lui Sorin Roșca Stănescu, "în contul deschis la Bancpost București de către Alianța D.A., din partea căreia Băsescu candida la președinție, în zilele de 4, 12 și 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferată suma de 7 milioane USD... Era obligatoriu ca suma totală a donațiilor să se publice în Monitorul Oficial al României... Aceasta prevedere legală a fost încălcată".

În 2004, președintele PD era Traian Băsescu, iar liderul PNL era Theodor Stolojan. Transferul sumei de 7 milioane de dolari a fost făcut de Laiki Bank Cyprus, prin intermediul băncilor Brown Brothers Harriman and Corporation și Bank of Canton of Caifornia San Francisco. Potrivit declarației politice a senatorului PNL, cele 7 milioane nu au fost declarate, astfel că Traian Băsescu a folosit bani negri în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Dovada transferurilor efectuate stă în documente bancare pe care le găsiți la finalul articolului.

Legea nr. 43/2003 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale prevede ca suma totală a donațiilor să fie publicată în Monitorul Oficial al României, partea a treia, până la data de 31 martie a anului următor. În acest caz, SRS susține că prevederile legislative au fost încălcate, la fel ca și reglementările care previn și sancționează operațiunile de spălare a banilor.

În urma campaniei prezidențiale din 2004, în care Adrian Năstase a pierdut alegerile, acesta a fost anchetat de DNA și, ulterior, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a folosit fonduri ilegale în campanie, fonduri obținute în urma organizării "Trofeului Calității" de către ISC.

Vezi AICI  declarația politică a senatorului PNL, Sorin Rosca Stanescu

Vezi documentele care atestă transferul banilor către Alianța DA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel