Spania cere stare de ASEDIU. Situaţia a scăpat de sub control

Mai multe regiuni din Spania cer guvernului instituirea stării de asediu după ce situația infectărilor pare că a scăpat total de sub control, relatează El Pais. Astfel, circulația liberă a populației ar urmă să fie restricționată după orele 21:00. Cel puțin pentru moment, totul este la stadiul de negociere și discuție. 

Regiunile Castilla și León, Comunidad Valenciana și Castilla-La Mancha iau în calcul starea de asediu. În comunitatea Madrid, liderii nu s-au exprimat deocamdată. 

La o zi după ce Spania a depășit un milion de infectări cu COVID-19, guvernul și comunitățile autonome s-au întâlnit în Consiliul interteritorial al sistemului național de sănătate pentru a discuta despre actualizarea planului de răspuns la coronavirus. Obiectivul este oprirea celui de-al doilea val de infecții, care în ultimele 24 de ore a înregistrat un bilanţ de 16 973 de cazuri noi, cel mai mare număr în timpul pandemiei. Un text a fost elaborat în cursul săptămânii cu o serie de măsuri stricte pe care mai multe comunități vor să le propună, scrie El Pais.

Citeşte continuarea pe Ştiri Diaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel