Sos de roșii cu pește/fructe de mare. Nutriționist: Nu m-am gândit niciodată

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat de ce este recomandat amestecul de sos de roșii cu pește/fructe de mare.

„Cine a zis că peștele și fructele de mare nu merg bine cu brânză? Ba merg la fix! 

Cand vine vorba de mâncare, există o multime de reguli, care mai de care mai bizare. Unele sunt dictate de religie, altele de siguranța alimentară si tehnicile de gătit, iar o parte dintre ele sunt rezultatul obiceiurilor si traditiilor culinare din diferite zone/țări. Acolo unde Natura ne-a facut omnivori, nu numai ca putem mânca din toate, dar alimentele chiar trebuie combinate!

Combinatiile clasice când vine vorba de pește si fructe de mare sunt mai limitate decât cele pentru carne. Peștele îl faci mai degrabă prăjit sau fript, garnitura o pui separat, iar când vorbim de sosuri, oferta e limitată: un pic de unt, mujdei sau tradiționala saramură. Bucataria mediteraneeană e mai îndrăzneață si adaugă ceapă, sos de roșii, capere si măsline într-un fel de mâncare ce seamănă a tocăniță. Însă grecii mi se pare că au fost cei mai aroganți în materie de combinații, atunci când au inventat SAGANAKI.

Nu, nu vorbesc de celebra brânză la tigaie, ci de saganaki cu fructe de mare:

un deliciu savuros cu scoici, creveți, calamari si orice alte moluște, "înnecate" în sos de roșii picant cu brânză din belșug. Iar pentru un aspect irezistibil, tigaia merge un pic la cuptor, cât să se rumenească brânzica.

Amestecul de sos de roșii cu pește/fructe de mare este recomandat nu doar pe criterii de sănătate (crește absorția fierului), ci si de gust (aciditatea roșiei neutralizează aroma puternică si ușor grețoasă a peștelui).

Ca o iubitoare de brânză ce sunt, trebuie sa recunosc ca nu m-am gândit niciodată ca ar putea exista un preparat ce pune laolaltă fructele de mare, roșiile și telemeaua. Asa o "tocăniță" sa tot mănânci! Eu am descoperit-o de curând si m-am îndrăgostit la prima...degustare. Iar pentru cei ce sunt acum în vacanță pe vreun mal de mare, nu pot sa va spun decât "încercați!" O s-o adorați”, a scris Mihaela Bilic, marți, pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel